Türk mutfağında vazgeçilmez ürünlerden birisi olan mücver, hem pratik hem de sevilen bir yemek olması sebebiyle bir çok kişinin tercih sebebi oluyor. Dakikalar içersinde hazırlayacağınız mücverin içersine patates, havuç, yeşillikler hatta kereviz gibi sebzeleri ekleyerek de zenginleştirmeniz mümkün. Kabağın en lezzetli hallerinden birisi olan mücver tarifinin detayları usta aşçının tarifinden sızdırıldı. İşte bu teknikle yağ çekmeyecek usta aşçıların pratik mücver tarifi....
PRATİK MÜCVER TARİFİ MALZEMELERİ
- 3 tane kabak
- 2 tane çırpılmış yumurta
- 1 çay bardağı ölçüsünde un
- 1 tane havuç
- 6 dal taze soğan
- 1.5 çay kaşığı ölçüsünde tuz
- 1 çay kaşığı ölçüsünde karabiber
- 1 demetin yarısı kadar dereotu
- Kızartmak için ise yarım su bardağı ölçüsünü sıvı yağ
PRATİK MÜCVER TARİFİ YAPILIŞI
- Mücverinizi yapmak için aldığınız kabaklarınızı bol su ile yıkayın.
- Rendenizin kalın tarafı ile kabaklarınızı rendeleyin.
- Daha sonra rendelemiş olduğunuz kabakların muhakkak suyunu çıkartın.
- Geniş bir kabının içersinde rendelediğiniz kabakları, rendelemiş olduğunuz havuçları, ince doğranmış taze soğanlarınızı, çırpınılmış yumurtanızı, ince kıyılmış olan dereotunuzu, karabiberinizi ve tuzunuzu ekleyerek karıştırın.
- En son olarak ununuzu da ekleyerek, bütün malzemelerinizi iyice karıştırın.
- Karışımın kıvamı macun şeklini alana kadar spatula yardımıyla karıştırmaya devam edin.
- Hazırlamış olduğunuz karışımınızı her bir mücver sadece bir tepeleme yemek kaşığı ölçüsünde olacak şekilde tavada kızgın bir sıvı yağ içerisinde kızarttın.
- Mücverlerniz altın rengini alana kadar pişirme işlemine devam edin. Herkese afiyet olsun...