seçim gündemi:
Üsküdar Belediye Meclisi, Belediye Başkanvekilliği seçimi için bugün bir araya geldi. Toplantı yeter sayısının sağlanmasıyla başlayan oturumda tek aday olarak Cumhur İttifakı ortak adayı Muhammed Emin Sarıoğlu seçimde yer aldı ve başkanvekili olarak belirlendi.
Göreve seçilme nedenlerinden biri, daha önce başkanvekilliği görevini yürüten Dündar Ziya Gültekin'in 15 Ekim tarihinde geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitirmesiydi; bu boşluğu doldurmak üzere meclis bugün yeni seçim yaptı.
katılım ve oy durumu:
Seçim oturumunda salon yalnızca Cumhur İttifakı meclis üyelerinden oluşurken, muhalefet grupları toplantıya katılmadı. CHP grubundaki 10 meclis üyesi oturumda yer almadı; Yeni Parti grubunun 9 üyesi ve bir bağımsız üye de salonda bulunmadı.
Bu katılım yokluğu nedeniyle seçim tek aday üzerinden gerçekleştirildi ve oylama sonucunda Muhammed Emin Sarıoğlu yeni belediye başkanvekili olarak kayda geçti. Oturumun sessiz geçen bölümlerinde muhalefetin kararının gerekçeleri meclis zabıtlarında yer aldı.
Meclis içtüzüğüne uygun olarak yapılan seçimle ilgili resmi sonuçların ve atama işlemlerinin takip edileceği belirtildi; yeni başkanvekilinin görev dağılımı ve sorumlulukları takip eden toplantılarda netleşecek.
ÜSKÜDAR BELEDİYE BAŞKANVEKİLLİĞİ SEÇİMİNE CHP VE YENİ PARTİ GRUBU KATILMADI