Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,21 0,01%
EURO
35,34 0,25%
ALTIN
2.506,15 0,72%

Üsküdar Belediyesi Bakan Koca'nın Medipol inşaatını durdurdu: Usulüne uygun değil!

Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) geçen Üsküdar Belediyesi’nde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kurmuş olduğu Medipol Hastanesi’nin inşaatı durduruldu. İmar planı iptal edilen projede Medipol’ün arazisi plansız kaldı!

Yayın Tarihi: 09.05.2024 09:29
Güncelleme Tarihi: 09.05.2024 09:29

Üsküdar Belediyesi Bakan Koca'nın Medipol inşaatını durdurdu: Usulüne uygun değil!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Medipol Üniversitesi için bir imar planı hazırlamış ve onay vermişti. Söz konusu planın duyurulmasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) kısa süre önce imar planlarını iptal ettirdi. Söz konusu imar raporuna göre Çamlıca Hastanesi’nin hemen yanındaki 4164 metrekarelik bir konut alanı ve ortaöğretim tesisleri alanı statüsünün yükseköğretim tesis alanına dönüştürüldüğü ortaya çıkmıştı. Söz konusu imar değişikliğini Medipol Üniversitesi için yapıldığı belirlenirken, alanın yapılaşma koşulu da zemin + 5 olarak kaydedildi. İstanbul 12’inci İdare Mahkemesi ise İBB’nin yapmış olduğu başvuru ise 31 Ocak 2024’te imar planını iptal etti. 

Emre Özipek isimli yurttaşın imar planı olmayan inşaatın kanunsuz olduğu gerekçesiyle şikayette bulundu. Bunun üzerine Üsküdar Belediyesi, inşaatı durdurdu. 

Araziyi amacına uygun kullanmamışlar! 

Şikayeti yapan Emre Özipek isimli yurttaş, şikayet ve açıklamalarına göre Medipol’ün otopark olarak kullandığı alanın aslında kendi babası tarafından kamuya okul yapılması amacıyla bağışlandığı gerekçesiyle dava açmıştı. Dava İstanbul Anadolu 31’inci Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülürken, hazırlanan bilirkişi raporunda arsanın 1994 yılında ortaokul alanı olarak bağışlandığı ancak amacına uygun kullanılmadığı öğrenildi. 2016 yılına kadar atıl durumda kalan arsanın bu süreçten sona Medipol Üniversitesi Çamlıca Hastanesi tarafından otopark olarak kullanıldığına dikkat çekti. 1994-2017 arasında atıl olan arsanın amacına uygun kullanılmaması nedeniyle iadesi talep edildi. 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü yalan beyan vermiş…. 

Öte yandan İl Milli Eğitim Müdürlüğü ise arsanın Henza Akın Çolakoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesi olarak kullanıldığını aktardı. Ayrıca arsaya toplam 32 derslikli bir ek bina yapılacağı iddia edilerek davanın reddi istendi. Daha sonra arsaya bir inşaat mühendisi ve hukukçu atandı. Hukukçu ile mühendisin yaptığı incelemelerde ise İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yalan beyan verdiği ortaya çıktı. Raporda arsanın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından değil, Medipol Üniversitesi Çamlıca Hastanesi tarafından otopark olarak kullanıldığı öğrenildi… Ancak tüm bu rapora rağmen dava sonuçlandırılmadı. Hatta bir de üzerine hakim değişti.