DOLAR
43,04 -0,04%
EURO
50,34 0,22%
ALTIN
6.119,12 -2,24%
BITCOIN
3.983.013,71 -1,36%

Urla Demircili'de hurda 'Gökbey' gemisinin kaçak söküm iddiasıyla inceleme başlatıldı

Urla Demircili Sahili'nde hurda 'Gökbey' gemisinin izinsiz parçalandığı iddiasıyla jandarma ve sahil güvenlik inceleme başlattı; idari ve adli işlemler sürüyor.

Yayın Tarihi: 04.01.2026 10:26
Güncelleme Tarihi: 04.01.2026 10:26

Urla Demircili'de hurda 'Gökbey' gemisinin kaçak söküm iddiasıyla inceleme başlatıldı

Urla Demircili'de hurda gemi sökümü iddiasına inceleme

Olayın gelişimi

İzmir'in doğal koylarından biri olarak bilinen Demircili Sahili'nde, deniz içinde hurda bir yük gemisi olarak kayıtlı olan 'Gökbey' isimli geminin kaçak olarak parçalandığı tespit edildi. Olay, sit alanı statüsündeki ve bakir doğasıyla bilinen koyda gerçekleşti.

Vatandaşların durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirmesi üzerine bölgeye sevk edilen İlçe Jandarma Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri inceleme yaptı. Ekipler, gemide gerçekleştirilen işlemin hukuka aykırı olduğunu belirledi ve gemi sahipleri hakkında işlem başlatıldı.

İnceleme, yaptırım ve çevresel değerlendirme

Yapılan tespitlerin ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile Liman Başkanlığı tarafından sorumlulara yönelik idari yaptırımlar uygulandı; gemi sahipleri hakkında ayrıca adli süreç başlatıldığı bildirildi.

Bölgede gerçekleştirilen ilk çevresel incelemelerde asbest ve petrol türevi unsurlar açısından herhangi bir kirliliğe rastlanmadığı kaydedildi. Yetkililer, geminin bulunduğu alandan kaldırılarak yasal mevzuata uygun söküm yapılabilecek alana nakledilmesi sürecinin ilgili kurumlar tarafından takip edildiğini bildirdi.

Durumun önemi

Olay, özel koruma statüsündeki bir kıyı kesiminde izinsiz gemi sökümünün hem çevresel hem de hukuki boyutlarını gündeme getirdi. Yetkili kurumların yürüttüğü idari ve adli süreç ile söz konusu alanın korunması ve söküm faaliyetlerinin mevzuata uygun şekilde yürütülmesi takip ediliyor.

İZMİR’İN DOĞAL GÜZELLİKLERİYLE TANINAN DEMİRCİLİ SAHİLİ’NDE, DENİZİN İÇERİSİNDE "GÖKBEY" İSİMLİ...

İZMİR’İN DOĞAL GÜZELLİKLERİYLE TANINAN DEMİRCİLİ SAHİLİ’NDE, DENİZİN İÇERİSİNDE "GÖKBEY" İSİMLİ HURDA YÜK GEMİSİNİN KAÇAK OLARAK PARÇALANDIĞI TESPİT EDİLDİ. İHBAR ÜZERİNE HAREKETE GEÇEN JANDARMA VE SAHİL GÜVENLİK EKİPLERİ, GEMİ SAHİPLERİ HAKKINDA ADLİ VE İDARİ İŞLEM BAŞLATTI.

İZMİR’İN DOĞAL GÜZELLİKLERİYLE TANINAN DEMİRCİLİ SAHİLİ’NDE, DENİZİN İÇERİSİNDE "GÖKBEY" İSİMLİ...

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.