Ürdün'de Gazze İçin Dayanışma Gösterisi

Ürdün'de yüzlerce kişi, Gazze'deki saldırılara ve Yahya Sinvar'a destek için yürüyüş gerçekleştirdi.

Yayın Tarihi: 18.10.2024 19:51
Güncelleme Tarihi: 18.10.2024 19:51

Ürdün'de Gazze İçin Dayanışma Gösterisi

Gazze'ye Destek İçin Yürüyüş Düzenlendi

Ürdün'ün başkenti Amman'da, yüzlerce kişi, 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana gerçekleşen İsrail saldırıları sonucunda Gazze Şeridi'nde hayatını kaybedenlerin anısına yürüyüş düzenledi.

Yahya Sinvar İçin Anma

Katılımcılar, Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı Yahya Sinvar'ı anmak amacıyla gerçekleştirilen bu gösteride, Filistin direnişine destek vermek için bir araya geldi. Direnişi Desteklemek için Ulusal Forum'un öncülüğünde düzenlenen etkinlik, El-Hüseyni Camisi önünden başlayarak Palmiye Meydanı'na kadar sürdü.

Pankartlarla Destek ve Anma

Göstericiler, Sinvar'ın fotoğraflarını taşırken, "Komutanın yerine komutanlar geçer, askerin yerine de on asker geçer" ve "7 Ekim zaferin müjdecisidir" yazılı pankartlar açtılar. Ayrıca, duygusal sloganlar da atıldı.

Coşkuyla Atılan Sloganlar

Etkinlik sırasında kalabalık, Sinvar'a olan bağlılıklarını ifade eden "Sana biat ettik, ey Sinvar" ve "Ne mutlu sana ey Yahya’nın annesi. Keşke senin yerinde annem olsaydı" gibi sloganlar attı. Bu coşkulu gösteri, Filistin halkı ve Gazze'deki duruma duyulan duyarlılığı bir kez daha gözler önüne serdi.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı