Neptün, genellikle Uranüs ile ilişkilendirilen soluk mavi renge daha çok benziyor. Gezegenlerin ilk görüntüleri paylaşıldığında bu durum not edilmiş olsa da, o zamandan beri çok üstünde durulmadı. Ancak şimdi, Oxford Üniversitesi'nden gelen yeni bir görüntüde iki gezegenin gerçek renklerini görebilmek mümkün.
Yeni görüntü, daha önceki görüntülerde gördüğümüz gibi, iki buzlu devi yan yana sergiliyor. Oxford Üniversitesi'ndeki ekip tarafından yapılan değişikliklere göre, gezegenlerin gerçek renkleri, üzerlerindeki diğer bazı ayrıntıları görmeyi biraz daha zorlaştırıyor.
GÖK CİSİMLERİNİ RENKLENDİRME BİÇİMLERİ FARKLILIK GÖSTERİYOR
Bu nedenle, Oxford Üniversitesi, bu yeni görüntüde iki gezegenin gerçek renklerini sergilemeye karar verdi. Her iki gezegen de aslında yeşilimsi mavi renkte ve çok benzer bir yapıya sahip. Bu, aynı zamanda Neptün'ün neden bu kadar mavi olduğu da dahil olmak üzere diğer argümanları ele almaya yardımcı oluyor. Bu gezegeni gerçek renginde görmek gerçekten ilginç ve aynı zamanda evrenin tüm görüntülerinde yapılması gereken önemli bir notu vurgulamaya yardımcı oluyor.
James Webb gibi uzay teleskopları uzaktaki bir galaksinin görüntülerini yakaladığında, görüntülere bakan astronomların bu verileri yorumlaması gerekiyor. Birçoğu benzer modelleri takip etse de, bu görüntüleri renklendirme şekilleri farklılık gösterebiliyor. Böylece, bize aynı kozmik nesnelerin farklı görünümleri sunuluyor. İşte bu yüzden Neptün'ün gerçek renkleri yıllar boyunca bize gösterilenden çok farklı olduğu anlaşıldı.
Öte yandan, bilim insanları, paylaşılan herhangi bir uzay görüntüsünün büyük olasılıkla gerçekte bu renkte olmadığını da belirtiyor. Bu sadece, verilerde görülebilen çeşitli bilgi ve ayrıntıların sergilenmesine yardımcı olmak için verilerin yorumlanma şekli olduğu kaydediliyor.