Ünye’de hayır çarşısı: Yatılı erkek hafız Kur’an kursu inşaatına destek kampanyası

Ünye’de düzenlenen hayır çarşısı, Cumhuriyet Meydanı’nda üç gün boyunca el emeği ürünlerin satışından elde edilecek gelirle yatılı erkek hafız Kur’an kursu inşaatına destek sağlayacak.

Yayın Tarihi: 21.05.2026 09:41
Güncelleme Tarihi: 21.05.2026 10:20

Ünye’de hayır çarşısı: Yatılı erkek hafız Kur’an kursu inşaatına destek kampanyası

Ünye’de hayır çarşısı ile hafız kursu inşaatına destek

Ordu’nun Ünye ilçesinde, yapımı devam eden yatılı erkek hafız Kur’an kursu inşaatına kaynak sağlamak amacıyla hayır çarşısı düzenlendi. Etkinlik, Ünye İlçe Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Ünye Şubesi iş birliğiyle gerçekleştirildi.

Açılış ve etkinlik düzeni

Hayır çarşısının açılışı Cumhuriyet Meydanı’nda ilçe protokolü tarafından kurdele kesilerek yapıldı. Açılışın ardından stantlar ziyaret edilip, el emeği ürünler ve hazırlanan yiyecekler incelendi. Çarşı üç gün boyunca açık kalacak.

Satışlar ve gelirlerin kullanım amacı

Stantlarda kursiyerler, Kur’an kursu öğreticileri ve 4–6 yaş Kur’an kursu öğrencilerinin velileri tarafından hazırlanan yiyecekler ile bayram tatlıları satışa sunuluyor. Satıştan elde edilecek gelir, kurs inşaatının tamamlanmasına katkı sağlamak üzere kullanılacak.

İnşaat çalışmaları ve beklentiler

İlçe Müftüsü Ali Fuat Baycan, düzenlenen organizasyonun amacını ve inşaatın güncel durumunu paylaştı. Baycan, temelinin yaklaşık altı ay önce atıldığını, karkas (kaba inşaat) bölümünün tamamlandığını, yakında çatının kurulacağı ve tuğlaların örülmeye başlanacağını belirtti. Kaba inşaat tamamlandıktan sonra, gelecek maddi destekler ve imkanlar doğrultusunda kursun bir–iki yıl içinde tamamlanmasının hedeflendiğini açıkladı.

Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan hayır çarşısı, üç gün boyunca hayırsever vatandaşların ilgisini bekliyor ve etkinlikten elde edilecek gelirle kurs inşaatına katkı sunması amaçlanıyor.

ORDU'NUN ÜNYE İLÇESİNDE, YAPIMI DEVAM EDEN YATILI ERKEK HAFIZ KUR'AN KURSU İNŞAATINA DESTEK...

ORDU'NUN ÜNYE İLÇESİNDE, YAPIMI DEVAM EDEN YATILI ERKEK HAFIZ KUR'AN KURSU İNŞAATINA DESTEK SAĞLAMAK AMACIYLA HAYIR ÇARŞISI DÜZENLENDİ.

ORDU'NUN ÜNYE İLÇESİNDE, YAPIMI DEVAM EDEN YATILI ERKEK HAFIZ KUR'AN KURSU İNŞAATINA DESTEK...

Yazar
EDİTÖR

Ahmet Demir

Ben Ahmet Demir, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin 'son dakika' uzmanıyım diyebilirsiniz. Kriz anları benim işim. En stresli anlarda soğukkanlılığımı korurum ve en hızlı, en doğru bilgiyi almak için uğraşırım. Pratik çözümler benden sorulur.