DOLAR
42,69 -0,01%
EURO
50,19 -0,08%
ALTIN
5.909,18 -0,19%
BITCOIN
3.666.071,73 3,16%

UNRWA'dan Kritik Açıklama: İsrail, Gazze'deki Aşı Konvoyunu 8 Saat Bekletti

UNRWA, İsrail'in BM aşı konvoyunu beklettiğini ve bu durumun BM personeline yönelik ihlalleri artırdığını duyurdu.

Yayın Tarihi: 10.09.2024 12:02
Güncelleme Tarihi: 10.09.2024 12:02

UNRWA'dan Kritik Açıklama: İsrail, Gazze'deki Aşı Konvoyunu 8 Saat Bekletti

UNRWA: İhlal ve Bekletme Sorunu

Birleşmiş Milletler (BM), İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde çocuk felci aşılaması için giden bir BM konvoyunu 8 saatten fazla beklettiğini açıkladı.

Olayın Detayları

UNRWA'nın resmi sosyal medya hesabından yapılan duyuruya göre, söz konusu konvoy önceden detaylı bir koordinasyon gerçekleştirilmesine rağmen, Gazze'nin kuzeyine ulaşmakta zorlandı. Açıklamada, "İsrail ordusu, bekletme süresi boyunca beklenen yardımın aciliyetine rağmen, konvoyun geçişine izin vermedi" ifadelerine yer verildi.

BM Personelinin Durumu

Geciken konvoyda bulunan BM personeli, kuzey bölgedeki çocuklar için aşı kampanyasını başlatmak amacıyla yola çıkmıştı. Yapılan açıklamada, tüm BM çalışanlarının ve araçlarının nihayetinde salındığı ve güvenli bir şekilde BM üssüne döndüğü belirtildi.

Uluslararası İhlallere Dikkat

Bu olay, BM personeline karşı artan ihlallerin son örneği olarak nitelendirildi. UNRWA, tüm BM çalışanlarının Gazze’de güvenli bir şekilde görev yapabilmesi gerektiğinin altını çizdi. Ayrıca, uluslararası insancıl hukukun her zaman korunması gerektiği ifade edildi.

Devam Eden Saldırılar ve Kaynaklar

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde operasyonlarını sürdürürken, BM gibi yardım kuruluşlarını hedef almakla eleştiriliyor. 29 Ağustos'ta yapılan açıklamada, 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’de yapılan saldırılarda toplam 212 BM çalışanının hayatını kaybettiği vurgulandı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı