Umman Denizi'nde kayıp ABD askeri için arama çalışmaları sonlandırıldı
ABD Deniz Kuvvetleri Merkez Komutanlığı (NAVCENT), Umman Denizi'nde 1 Temmuz'dan bu yana yürütülen arama-kurtarma çalışmalarının sonlandırıldığını açıkladı. Yapılan açıklamada, operasyonun geniş kapsamlı ve koordine şekilde yürütüldüğü, ancak sonuç alınamadığı belirtildi.
Aramanın kapsamı
NAVCENT açıklamasına göre, arama çalışmaları 102 saati aşkın süre boyunca ve 14 bin mil kareden büyük bir alanda gerçekleştirildi. Çalışmalara ABD Donanması ve ABD Hava Kuvvetleri unsurları katıldı.
Helikopter ve mürettebat
1 Temmuz'da Umman Denizi'ne acil su inişi yapan MH-60S Sea Hawk tipi helikopter, USS George H.W. Bush uçak gemisine bağlıydı. Helikopterdeki 4 kişilik mürettebattan 3'ü kurtarıldı; 1 mürettebat için sürdürülen arama-kurtarma faaliyetleri sona erdirildi.
Bulgular ve soruşturma
Donanma, helikopterin bir saldırı nedeniyle düştüğüne dair herhangi bir delil bulunmadığını bildirdi. Olayla ilgili resmi soruşturma başlatılmış olup, yetkililer tarafından yürütülen incelemeler devam ediyor.
ABD DONANMASI, UMMAN DENİZİ’NDE 1 TEMMUZ’DAN BU YANA KAYIP OLAN ABD’Lİ ASKERİ ARAMA ÇALIŞMALARINI DURDURDU.