Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Ümit Özlale istifasını verdi: Siyaset yapmak ve çözüm üretmek imkansız

İYİ Parti'de devam eden istifa depremine İzmir Milletvekili ve yerel seçimlerdeki İzmir İYİ Parti adayı Ümit Özlale de katıldı. Özlale, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla istifasını duyurdu.

Yayın Tarihi: 08.04.2024 14:22
Güncelleme Tarihi: 08.04.2024 14:30

Ümit Özlale istifasını verdi: Siyaset yapmak ve çözüm üretmek imkansız

İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale istifasını verdi. 

İYİ Parti’de istifaların birer birer duyulduğu bugünlerde İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale’de istifasını verdi. Sosyal medya hesabından yeni bir paylaşım yapan Özlale, İYİ Parti’nin bir üyesi olmaktan ve Türkiye için çalışmaktan gurur duyduğunu kaydetti.

İfadelerinden sonra İYİ Parti’nin ardından ilk günkü heyecanının kalmadığını söyleyen Özlale, makul çözüm sunmak ve siyaset yapmanın artık mümkün olmadığını ifade etti. Bu nedenle istifa ettiğini beliren İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale, herkese teşekkür ederek helallik istedi: 

“… Sizinle birlikte yürümenin getirdiği güzel anıları hiçbir zaman unutmayacağım. Bu süre zarfında birlikte çalıştığım herkese tüm içtenliğimle teşekkür ederim. Hakkınızı helal edin."

Ümit Özlale kimdir? 

İYİ Parti'den istifa eden Ümit Özlale, 28 Nisan 1972 Almanya doğumludur. Almanya’ya işçi olarak gitmiş Girit Türkü bir ailenin çocuğu olan Özlale, liseyi İzmir Fen Lisesi’nde okudu. Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisat bölümü okuyup daha sonra ABD’de Boston College’da yüksek lisans alan Özlale, 2001 yılında doktorasını da tamamladı. 2001 yılında Bilkent Üniversitesi’nin İktisat Bölümü’nde öğretim üyesi olan Özlale, 2011 yılında profesör unvanını aldı. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ile Özyeğin Üniversitesinde öğretim üyesi olarak görev yapan Özlale, daha sonra da Özyeğin Üniversitesi Ekonomi Bölüm Başkanı olmuştur. Şu anda da Harvard Summer School'da Kalkınma Ekonomisi dersleri vermektedir. 

Maliye Bakanlığı ve Dünya Bankası ile ortak projeler yürüten Özlale, 2023 yılı genel seçimlerinde İzmir milletvekili seçildi. İYİ Parti’de Genel Başkan Yardımcılığı, Genel İdare Kurulu üyeliği ve Kalkınma Politikaları Başkanı olarak görev alan Özlale, 2024 yerel seçimlerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı olarak yarışmıştı. Ancak İzmir’de Cumhuriyet Halk Partisi adayının kazanmasından kısa bir süre sonra (bugün) partiden istifasını verdi.