Egemen Korkmaz, Ümit Milli Takım'ın Başına Geçti
Ümit Milli Futbol Takımı'nın yeni teknik direktörü olarak Egemen Korkmaz atandı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından yapılan resmi açıklamaya göre, Gökhan Gönül'ün ayrılmasının ardından teknik direktörlük görevine Egemen Korkmaz getirildi.
Korkmaz'ın Kariyeri
UEFA Pro Lisans diplomasına sahip olan Egemen Korkmaz, antrenörlük kariyerine Denizlispor'da başlamıştır. Ardından Büyükşehir Belediye Erzurumspor ve Trabzonspor kulüplerinde yardımcı antrenörlük yapmıştır. 42 yaşındaki Korkmaz, Trabzonspor'da görev yaptığı süre zarfında 2021-22 sezonunda Süper Lig şampiyonluğu ve 2020-21 sezonunda Süper Kupa zaferi yaşamıştır.
Futbolculuk Kariyeri
Futbolculuk kariyerinde A Milli Takım formasını 9 kez giyen Korkmaz, farklı yaş kategorilerinde ise toplam 13 kez millî formayı terletmiştir. 2001 Akdeniz Oyunları'nda mücadele eden Türkiye U23 kadrosunda da yer almıştır.
Futbol hayatına Balıkesirspor'da başlangıç yapan Korkmaz, profesyonel kariyerinde Kartalspor, Bursaspor, Trabzonspor, Beşiktaş, Fenerbahçe, FC Wil 1900, İstanbul Başakşehir ve BB Erzurumspor gibi pek çok kulüpte oynamıştır.
Başarıları
Avrupa kupalarında toplam 30 maçta forma giyen Korkmaz, Fenerbahçe ile Süper Lig, Türkiye Kupası ve Süper Kupa şampiyonlukları yaşamıştır. Trabzonspor'da Türkiye Kupası ve Süper Kupa zaferleri elde ederken, Bursaspor ile 1 kez TFF 1. Lig şampiyonu olmuştur.
TFF, yaptığı açıklamada Egemen Korkmaz'a yeni görevinde başarılar diledi.