Olayın gelişimi:
Muğla’nın Datça ilçesinde, Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında, dosyaları istinafta olan şahısların yasa dışı yollarla yurt dışına kaçma girişimine yönelik çalışma yapıldı. Yapılan takip sonucu, kaçış planı içinde oldukları belirlenen şahısların Rusya bayraklı Peter Pan isimli teknede, Datça açıklarında ve uluslararası sulara yakın bölgede bulunduğu tespit edildi.
Operasyon ve yakalamalar:
Sahil Güvenlik Komutanlığı ile koordineli yürütülen operasyon sonucunda teknede toplam 12 şahıs yakalandı. Gözaltına alınanlar arasında 1 tekne kaptanı, 9 FETÖ mensubu ve 2 çocuk bulunuyordu. Yakalanan şüphelilerden 9 kişi hakkında örgüt üyeliği suçundan, tekne kaptanı hakkında ise silahlı terör örgütüne yardım etme ve göçmen kaçakçılığı suçlarından soruşturma başlatıldı.
Adli süreç ve teslimatlar:
İşlemleri tamamlanan şüphelilerden 2 çocuk aile yakınlarına teslim edilirken, diğer 10 kişi işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Başsavcılığı, kaçış girişiminin organize yapıda olup olmadığına ve teknenin rotası ile ilgili delillerin değerlendirileceğine yönelik çalışmalarını sürdürüyor.
Güvenlik güçleri, deniz yoluyla yasa dışı kaçış girişimlerine karşı havadan ve denizden takibatı artırdıklarını belirtiyor; olayla ilgili soruşturma ve adli süreç devam ediyor.
YURT DIŞINA KAÇMAYA ÇALIŞAN FETÖ ÜYELERİ YAKALANDI