Uluslararası İslam Sanatları Fuarı Başladı
Vakıflar Genel Müdürü Sinan Aksu, Uluslararası İslam Sanatları Fuarı'nın açılışında yaptığı açıklamada, fuarda yer alan eserlerin zengin bir geçmişe sahip olduğunu belirtti. Aksu, başta padişah hatları olmak üzere, Memlük döneminden Selçuklu'ya ve Osmanlı'ya kadar çeşitli İslam sanatları eserlerinin sergilendiğini ifade etti.
Fuarın Detayları
Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın desteğiyle Yıldız Holding sponsorluğunda düzenlenen bu etkinlik, Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyor. ATO Congresium'da gerçekleştirilen fuarda, vakıflar, belediyeler ve İslam sanatlarıyla ilgilenen sanatçılar tarafından hazırlanan eserler ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. Ayrıca, Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü de stant açmış bulunmaktadır.
Kutsal Emanetler Ziyaret Edildi
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, fuar alanını gezerek, ziyaretçilerin görmesi amacıyla getirilen kutsal emanetleri inceledi. Bu emanetler arasında “Sakal-ı Şerif, Saç-ı Şerif, Kuşak-ı Şerif'ten parçalar ve Hazreti Muhammed'in kabir toprağı” gibi önemli eserler yer aldı.
Müzelerdeki Eserler ve Sergilenen Parçalar
Vakıflar Genel Müdürü Sinan Aksu, müzelerinde 30 bin halı ve seccade ile 4 bin hat eseri bulunduklarını açıkladı. Ayrıca, yaklaşık 20 bin teberrükat eşyasının da sergilendiği fuarda, birçok kıymetli eserin tıpkıbasımının yapıldığı bildirildi. Geçmişte Kabe'nin anahtarı olarak kullanılan bir eserin de tıpkıbasımının hediye edildiği ifade edildi. Aksu, bu eserlerin halka sunulacağını vurguladı.
Fuar, 11 Mayıs'a kadar ziyaret edilebilecektir.
"Uluslararası İslam Sanatları Fuarı" bugün başladı. Vakıfların, belediyelerin ve bireysel olarak İslam sanatları üzerine çalışan sanatçıların eserlerinin yer aldığı sergide, Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü de stant açtı. Vakıflar Genel Müdürü (VGM) Sinan Aksu, burada konuşma yaptı.
"Uluslararası İslam Sanatları Fuarı" bugün başladı. Vakıfların, belediyelerin ve bireysel olarak İslam sanatları üzerine çalışan sanatçıların eserlerinin yer aldığı sergide, Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü de stant açtı. Vakıflar Genel Müdürü (VGM) Sinan Aksu, burada konuşma yaptı.