Ulaşımın önündeki engelleri aşmak için Cennet-Cehennem Vadisi'nde yol beklentisi

Hakkâri Kırıkdağ'daki Cennet-Cehennem Vadisi doğal zenginliğiyle ilgi çekiyor; ziyaretçiler vadinin turizm potansiyelini değerlendirmek için yolların yapılmasını istiyor.

Yayın Tarihi: 26.08.2026 11:08
Güncelleme Tarihi: 26.08.2026 11:08

Ulaşımın önündeki engelleri aşmak için Cennet-Cehennem Vadisi'nde yol beklentisi

Doğal zenginlikler ve iklim çeşitliliği:

Hakkâri’nin Merkez ilçesine bağlı Kırıkdağ bölgesinde yer alan Cennet-Cehennem Vadisi, binlerce yıllık buzulları, görkemli dağları, şelaleleri, gölleri ve zengin bitki örtüsüyle dikkat çekiyor. Bölgenin yüksek kesimlerinde yaz aylarında bile kar ve buzulların varlığı, yemyeşil alanlar ve endemik bitkilerle bir arada görülüyor; bu durum vadide dört mevsimin adeta birlikte yaşanmasına olanak tanıyor.

Ziyaretçilerin öncelikli talebi:

Türkiye’nin farklı illerinden gelen gezginler ve kampçılar, vadinin sunduğu doğal güzellikler karşısında hayranlıklarını ifade ediyor; ancak ziyaretçiler en önemli eksikliğin ulaşım olduğunu söylüyor. Özellikle vadinin yüksek kesimlerine ulaşımı sağlayan yolların genişletilmesi, asfaltlanması ve daha güvenli hale getirilmesi talep ediliyor.

Doğa tutkunları, mevcut yol şartlarının zaman zaman ulaşımı güçleştirdiğini vurgulayarak, yolların iyileştirilmesi halinde vadinin hem yerli hem yabancı turistler için çok daha cazip bir destinasyon haline geleceğini belirtiyorlar.

Ziyaretçilerden bir grup, bölgenin doğal güzelliklerine dikkat çekerek şöyle dedi: "Burası gerçekten nefes alınacak bir yer. Dağları, buzulları, şelaleleri ve gölleriyle muhteşem bir doğaya sahip. Herkesin gelip bu güzellikleri görmesini istiyoruz. Ancak buraya ulaşımın daha rahat, güvenli ve konforlu olması için yolların bir an önce yapılmasını bekliyoruz".

Yerel yetkililer ve turizm paydaşlarının altyapı çalışmalarıyla ilgili adımlar atması halinde, bölgenin sürdürülebilir turizm açısından önemli bir potansiyele sahip olduğu değerlendiriliyor.

HAKKÂRİ’NİN MERKEZ İLÇESİNE BAĞLI KIRIKDAĞ BÖLGESİNDE BULUNAN CENNET-CEHENNEM VADİSİ, BİNLERCE...

HAKKÂRİ’NİN MERKEZ İLÇESİNE BAĞLI KIRIKDAĞ BÖLGESİNDE BULUNAN CENNET-CEHENNEM VADİSİ, BİNLERCE YILLIK BUZULLARI, GÖRKEMLİ DAĞLARI, ŞELALELERİ, GÖLLERİ VE ZENGİN BİTKİ ÖRTÜSÜYLE DOĞASEVERLERİN İLGİSİNİ ÇEKİYOR.

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.