Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Rustem Umerov'un, Rusya ile Ukrayna temsilcilerinin Türkiye'de yeni toplantı yapmasını önerdiğini açıkladı.
Zelenskiy, X platformundaki hesabında, ülkesinin büyükelçileriyle gerçekleştirdiği toplantıya dair bilgi vererek, 2022'de başlayan savaşın ardından yaptığı diplomatik hamlelerin önemine değindi.
Ukraynalı lider, Rusya ile Ukrayna arasındaki görüşmelerde “etkili görüşmelerin yalnızca ülke liderleri düzeyinde” gerçekleşeceğinin altını çizerken, Umerov'un önerisinin bu bağlamda önemli olduğunu vurguladı.
Zelenskiy, Kiev'in gündeminde savaş esirlerinin iadesi, “Rusya tarafından kaçırılan çocukların iadesi” ve liderler toplantısına yönelik hazırlıkların bulunduğunu belirtti.