Ukrayna, Rusya'daki Askere Havaalanına ATACMS Füzeleriyle Saldırdı

Ukrayna ordusu, Rusya'nın Rostov bölgesindeki bir askeri havaalanına ATACMS füzeleriyle saldırı düzenledi. Rusya cevap vereceğini açıkladı.

Yayın Tarihi: 11.12.2024 21:25
Güncelleme Tarihi: 11.12.2024 21:25

Ukrayna, Rusya'daki Askere Havaalanına ATACMS Füzeleriyle Saldırdı

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın Rus topraklarında bulunan Rostov bölgesindeki askeri havaalanına, Amerikan yapımı uzun menzilli Kara Taktik Füze Sistemleri (ATACMS) füzeleriyle saldırı düzenlediğini duyurdu. Bakanlığın açıklamasına göre, Ukrayna ordusu bu sabah Taganrog kentindeki askeri havaalanına Batı üretimli yüksek hassasiyetli silahlarla saldırdı.

Açıklamada, "Yapılan incelemeler sonucunda, saldırıda 6 adet ATACMS füzesinin kullanıldığı tespit edildi. Bunların 2'si Pantsir Hava Savunma Sistemi tarafından vuruldu, geriye kalanlar ise elektronik araçlarıyla engellendi" denildi.

Vurulan füze parçalarının düşmesi sonucu askeri personelin yaralandığı, havaalanına ait 2 bina, 3 askeri otomobil ve otoparkta sivillere ait otomobillerin hasar gördüğü belirtildi. Ayrıca, "Batılı uzun menzilli silahla yapılan bu saldırı cevapsız kalmayacak. Bu konuda gerekli adımlar atılacak" ifadesi kullanıldı.

Rusya Savunma Bakanlığı, geçen ay Ukrayna'nın Rus toprağı Braynsk ve Kursk bölgelerindeki askeri unsurlara da ATACMS füzeleriyle saldırı düzenlediğini bildirmişti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 28 Kasım'da Amerikan ve İngiliz uzun menzilli silahlarının Rus topraklarına yönelik kullanımına karşılık olarak, Ukrayna'nın askeri unsurlarına 90 füze ve 100 insansız hava aracı (İHA) ile saldırı düzenlediklerini açıklamıştı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı