Uğurelli: Yiğitbaş Gençlik Merkezi örnek bir çalışma yürütüyor
Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli, Şehzadeler İlçe Müftülüğüne bağlı Yiğitbaş Kur’an Kursu ve Yiğitbaş Gençlik Merkezini ziyaret ederek merkez bünyesinde açılan kursları inceledi ve yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi aldı.
Ziyaret ve inceleme
Ziyarete Manisa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Kılıç, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Gencay, Şehzadeler İlçe Müftüsü İsmail Temur ve Şehzadeler Halk Eğitimi Merkezi idarecileri de katıldı. Uğurelli, merkezdeki kursiyerler ve öğretmenlerle sohbet ederek Tasavvuf müziği eğitimi alan öğrencilerin icra ettiği eserleri dinledi.
Projelerin kapsamı ve hedef kitlesi
Şehzadeler İlçe Müftüsü İsmail Temur tarafından verilen bilgilere göre, Yiğitbaş Kur’an Kursu ve Yiğitbaş Gençlik Merkezi 2019 yılından bu yana faaliyet gösteriyor. Merkezde iki ana proje yürütülüyor: İçimde Sanat Var ve Erdem Sanat. Bu çalışmalar, 18 atölyede farklı programlarla sürdürülüyor.
İçimde Sanat Var projesi, öncelikli olarak üniversite öğrencilerine yönelik olup gençlerin manevi değerleri, Kur’an-ı Kerim eğitimi, değerler eğitimi ve sanat eğitimi alanlarında faaliyetler yürütüyor. Erdem Sanat ise çocuklara yönelik bir program olarak Kur’an-ı Kerim başta olmak üzere beş branşta değerler ve sanat eğitimi sağlıyor. Temur, projede şu anda 195 öğrencinin aktif eğitim aldığı bilgisini paylaştı.
Tasavvuf musikisi ve yerel örnek proje
Merkez bünyesinde yürütülen çalışmalar sonucunda 7 yıllık bir çaba ile profesyonel bir topluluk oluşturuldu. Musaffa Türk Tasavvuf Musikisi Topluluğunun, Manisa’da ilk ve tek olma özelliği taşıdığı belirtiliyor. Topluluk yerelde, yurt içinde ve yurt dışında programlar düzenleyerek merkezin kültürel ve sanatsal faaliyetlerini genişletiyor.
Kurumlar arası iş birliği ve teşekkür
Projelerin başarısında kurumlar arası iş birliğinin ön plana çıktığı vurgulandı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Merkezinin desteği ile çalışmaların sürdüğü; proje yöneticisi ve Gençlik Merkezi sorumlusu Mukaddes Dilbaz'a emeği nedeniyle özel teşekkür iletildi.
Ziyaretin sonunda
Ziyaretin sonunda Mehmet Uğurelli, merkezde eğitim alan öğrencilere birer kalem hediye etti. Uğurelli’nin merkezde yürütülen çalışmaları takdirle karşıladığı ve projeleri övgüyle değerlendirdiği belirtildi.
Değerlendirme: Yiğitbaş Gençlik Merkezi örnek bir yerel iş birliği modeli olarak öne çıkıyor; eğitim ve kültür-sanat birlikteliği ile hem çocuklara hem gençlere yönelik sürdürülebilir programlar sunuyor.
MANİSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ MEHMET UĞURELLİ, ŞEHZADELER İLÇE MÜFTÜLÜĞÜNE BAĞLI YİĞİTBAŞ KUR'AN KURSU VE YİĞİTBAŞ GENÇLİK MERKEZİ’Nİ ZİYARET ETTİ.