Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,21 -0,22%
EURO
35,12 -0,22%
ALTIN
2.492,01 1,55%

Uçaktan düşmesine rağmen çalışır halde bulunan iPhone’da güvenlik açığı olduğu ortaya çıktı!

Geçtiğimiz günlerde Alaska Havayollarına ait bir uçağın kaza yapması sonucu uçağın içinde bulunan bir iPhone yaklaşık 5 km yükseklikten yere düşmüş ve bölgedeki halk tarafından çalışır halde bulunmuştu. Ancak o iPhone’da güvenlik açığı bulunduğu öğrenildi.

Yayın Tarihi: 11.01.2024 11:38
Güncelleme Tarihi: 11.01.2024 11:38

Uçaktan düşmesine rağmen çalışır halde bulunan iPhone’da güvenlik açığı olduğu ortaya çıktı!

5 Ocak 2024 Cuma günü Alaska Havayolları'nın 1282 sefer sayılı uçuşunda yaşanan kazanın ardından bir iPhone'un 16 bin fitten aşağı düşmesine rağmen hâlâ çalışma gündem olmuştu. Fakat söz konusu iPhone’da bir güvenlik açığı tespit edildi.

Telefonu Seanathan Bates, X hesabından telefonun kilidini açtıktan sonra iPhone'un gökten düştüğünü doğruladı. Ekranda herhangi bir şifre ya da PIN yoktu. Bu da cihazda Face ID'nin devre dışı bırakıldığı anlamına geliyor.

iphone

UZMANLAR UYARDI

Bates, telefonun içeriğine bu şekilde erişti ve bunun 1282 sefer sayılı uçuşta kullanılan bir iPhone olduğunu doğruladı. Alaska Havayolları'ndan gelen bir bagaj makbuzuyla açık bir e-posta vardı. Fakat hırsızların e-postaya erişimi durumunda kullanıcının birçok verisinin ele geçirilmesinin kaçınılmaz olduğu biliniyor.

Bu olayda da görüldüğü gibi, iPhone, bir parola/PIN ve Face ID ile korunmuyorsa, kayıp bir cihazı bulan kişi sadece yukarı kaydırarak cihazın kilidini açabiliyor. Kullanıcılar, iPhone'umu Bul özelliğini etkinleştirebiliyor ve bu da cihazın yerini bulmanıza yardımcı olabiliyor. Ancak bu gerçekleşene kadar, parola korumalı değilse birisi cihazdaki her türlü veriye erişebiliyor.

Bu nedenle, uzmanlar iPhone'larda bir parola/PIN kullanmak ve Face ID'yi ayarlamak gerektiğini söylüyor. Son olarak, hırsızların iPhone'unuzu nasıl çalabildiğini ve ardından Apple Kimliğinizi nasıl değiştirebildiğini hâlâ bilmiyorsanız, bunun oldukça sık gerçekleştiğini ve bu yüzden iPhone'un güvenliği konusunda ekstra dikkatli olmak gerektiğini bilmek gerekiyor.