Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Üç elektrikli araç kullanan bir YouTuber hangisinin daha iyi olduğuna karar verdi!

Bir YouTuber Tesla'nın Cybertruck'ını, Rivian'ın R1T'sini ve Ford'un F-150 Lightning'ini kullanarak üç aracı karşılaştırdı. İşte ayrıntılar...

Yayın Tarihi: 17.01.2024 14:13
Güncelleme Tarihi: 17.01.2024 14:13

Üç elektrikli araç kullanan bir YouTuber hangisinin daha iyi olduğuna karar verdi!

YouTube’da Out of Spec Reviews adlı bir kanalın sahibi olan Kyle Conner, Cybertruck, R1T ve F-150 Lightning kamyonlarının menzil ve şarj hızlarından ön bagaj ve yatak boyutlarına ve araçların konforuna kadar her şeyi inceledi. Ünlü YouTuber, incelemenin sonunda hangi aracın daha iyi olduğuna karar verdi.

Tercihini Rivian R1T’den yana kullanan Conner, "Eğer sonsuza kadar birlikte yaşayacağım bir araç seçmem gerekseydi, o araç bu olurdu" dedi. Conner, R1T için “doğru boyut, doğru malzeme ve doğru sürüş performansı" yorumunu yaptı.

YouTuber, Rivian'da hâlâ ince eleyip sık dokuyacak konular bulabileceğini ve herkes için doğru kamyon olmayabileceğini belirterek, araçların her birinin farklı tipte sahiplere hitap ettiğini düşündüğünü sözlerine ekledi.

Rivian için "Tam bir Patagonya kamyonu," diyen Conner, bu aracın off-road için harika olduğunu ve kamyonu günlük sürüş için kullanmaktan keyif aldığını belirtti.

Öte yandan, Cybertruck'ın daha çok "teknoloji kardeşleri" veya şehir içi sürüş için olduğunu, F-150 Lightning'in ise "geleneksel çalışan adam" kamyonu olduğunu ifade etti.

Rivian R1T'nin sahibi olan Conner, Cybertruck'ı test etmek için yaklaşık bin mil ve bir F-150 Lightning test aracıyla birkaç bin mil yol kat ettiğini söyledi.

Cybertruck

EN DÜŞÜK MENZİLE SAHİP OLAN ARAÇ CYBERTRUCK

YouTuber, F-150 Lightning'in daha büyük kabine, ön bagaja ve yatağa sahip olduğunu ve işlevsel bir iş kamyonu olarak üçü arasında en iyisi olduğunu ekledi.

Ancak Cybertruck'ın yüksek manevra kabiliyetine sahip telle yönlendirme özelliği nedeniyle daha kentsel bir ortamda yaşayan insanlar için en iyisi olduğunu paylaştı. YouTuber'a göre, iç mekânı da Rivian'dan daha geniş ve çok daha fütüristik bir havaya sahip.

Conner, konuya ilişkin olarak, "Bir Cybertruck'a bindiğinizde ya kasabanın en havalı çocuğu ya da etrafınızdaki en nefret edilen kişi oluyorsunuz ve etrafınızdaki tüm yüzlere bakmaya başlayana kadar hangisi olduğunu bilmiyorsunuz" diye konuştu.

Conner, teknik özellikler söz konusu olduğunda da Cybertruck'ın test ettiği üç araç arasında en düşük menzile sahip olduğunu söyledi. Ancak testlerin aynı gün yapılmadığını, bu nedenle farklı sıcaklıkların araçların akü ömrü üzerindeki etkisine tanıklık edemeyeceğini belirtti. Ayrıca üç aracın da benzer çekme kapasitesine sahip olduğunu söyledi.

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ