Tuzla’da perdede macera: uluslararası çocuk film festivali 8-11 ekimde

Tuzla Belediyesi'nin düzenlediği Uluslararası Çocuk Film Festivali 8-11 Ekim'de başlayacak; farklı yaş gruplarına yönelik uluslararası filmler üç mekânda.

Yayın Tarihi: 06.10.2026 10:32
Güncelleme Tarihi: 06.10.2026 10:32

Tuzla’da perdede macera: uluslararası çocuk film festivali 8-11 ekimde

Tuzla'da çocuk filmleri festivalle buluşuyor:

Tuzla Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Çocuk Film Festivali, 8-11 Ekim tarihleri arasında çocukları farklı ülkelerden kısa ve uzun metrajlı yapımlarla buluşturuyor. Gösterimler Tuzla Yaşam Aydınlı, Şifa Kültür Merkezi ve Tuzla Sahil Sahnesi olmak üzere üç ayrı mekânda gerçekleştirilecek.

'Çocukların hayal dünyası beyaz perdede buluşuyor! Uluslararası Çocuk Film Festivali başlıyor! Çocukların sinemayla buluştuğu festivale tüm çocuklarımızı ve aileleri bekliyoruz' ifadeleri festival duyurusunda yer aldı.

9 ekim programı:

Tuzla Yaşam Aydınlı — saat 10.00: İkinci Çekim, Gökyüzüne Doğru, Arka Yüzler ve Moral Sıfır; saat 14.00: Zaman Kapsülü, Anadil ve Dünyanın Çocukları.

Şifa Kültür Merkezi — saat 10.00: Nora’nın Gemisi, Ayının Gecesi ve Hatalı Yol; saat 14.00: Orman Hikayesi, Gürültü 307, Bir Böceğin Hikayesi ve Biz ve Onlar.

Tuzla Sahil Sahnesi — saat 10.00: Prenses Stella; saat 14.00: Seninle Sonsuza Kadar.

10 ekim programı:

Tuzla Yaşam Aydınlı — saat 12.00: Kutup Maceraları, Gökkuşağı Tüyleri ve Kirli Zaman; saat 14.00: Biz Çimken, Burada Hiçbir Şey Yabancı Değil ve Pırt.

Şifa Kültür Merkezi — saat 12.00: Korsan Oyunu, Küçük İnci ve Bir Zürafa ve Bir Rakun Ay’ı Nasıl Kurtardı?; saat 14.00: Engeller, Kalk ve Dans Et, Ara Bölge ve Mutluluğu Paylaş.

Tuzla Sahil Sahnesi — saat 11.00: İkinci Bir Hayat; saat 13.00: Barnaland’ın Peşinde; saat 13.30: Bağlantı Bekleniyor; saat 15.00: Pixie, Yeni Bir Başlangıç.

yönetmenlerle söyleşiler fırsatı:

Festival programında yer alan bazı gösterimlerde filmlerin yönetmenleri de izleyicilerle buluşacak. Bu oturumlar sayesinde çocuklar, filmleri izlerken merak ettikleri yapım süreçleri ve yönetmenlerin bakış açıları hakkında doğrudan bilgi edinme imkânı yakalayacak.

Etkinlik, farklı yaş gruplarına yönelik seçkisi ve yönetmenlerle düzenlenen buluşmalarla çocukların sinema deneyimini zenginleştirmeyi amaçlıyor. Aileler ve küçük izleyiciler festival takvimine göre gösterimlere katılabilirler.

TUZLA’DA ÇOCUKLARI FARKLI ÜLKELERDEN KISA VE UZUN METRAJLI YAPIMLARLA BULUŞTURACAK ULUSLARARASI...

TUZLA’DA ÇOCUKLARI FARKLI ÜLKELERDEN KISA VE UZUN METRAJLI YAPIMLARLA BULUŞTURACAK ULUSLARARASI ÇOCUK FİLM FESTİVALİ, 8-11 EKİM TARİHLERİ ARASINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK. TUZLA BELEDİYESİ TARAFINDAN DÜZENLENEN FESTİVAL KAPSAMINDA FARKLI YAŞ GRUPLARINA YÖNELİK ÇOK SAYIDA FİLM, TUZLA YAŞAM AYDINLI, ŞİFA KÜLTÜR MERKEZİ VE TUZLA SAHİL SAHNESİ’NDE ÇOCUKLARIN VE AİLELERİN BEĞENİSİNE SUNULACAK.

Yazar
EDİTÖR

Fatma Öztürk

Merhaba, ben Fatma Öztürk. 26 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Gündem için yerel yönetimler ve şehir haberlerini takip ediyorum. Benim önceliğim insan hikayeleri ve toplumsal sorunlar. Vatandaşın sesini duyurmayı seviyorum, empati yeteneğimin yüksek olduğunu söylerler.