Tuzla'da seyir halindeyken sigara içen ve kendisini uyaran bir yolcuya olumsuz bir şekilde tepki gösteren özel halk otobüsü şoförünün sertifikası iptal edildi. İETT, konuya ilişkin sosyal medya hesaplarında yer alan görüntülerin ardından derhal harekete geçti.
İETT Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, olaya dair detaylar paylaşıldı. Açıklamada, bu olayın Tuzla ilçesinde 9 Temmuz'da Öztaş Ulaşım AŞ'ye ait bir özel halk otobüsünde meydana geldiği ifade edildi. Sertifika iptali sürecinin yanı sıra, İETT'nin Özel Taşımacılık Ulaşım Kurulu tarafından sürücüye ek cezai yaptırımlar uygulanacağı belirtildi.
Ayrıca, otobüs şoförünün sigara içtiği için yolcusuna söylediği, "Araçta 50 tane kamera var, sana mı kaldı?" şeklindeki tepkisi ve ardından araç bozuk olduğu gerekçesiyle yolcuları indirdiği anlar, cep telefonu kamerası tarafından kaydedilmiş durumda.