Tuzla'da okullarda kapsamlı bakım çalışması
Tuzla Belediyesi, 2026-2027 eğitim-öğretim dönemi öncesinde ilçe genelindeki okullarda geniş kapsamlı bir bakım ve boya programı başlattı. Çalışmanın amacı, öğrencilerin yeni eğitim dönemine daha temiz, hijyenik ve bakımlı mekanlarda başlamasını sağlamak olarak açıklandı.
çalışmanın kapsamı:
Belediye ekipleri, okullarda toplam 79.400 m² alanda boyama işlemi yapıyor. Hazırlanan program doğrultusunda 42.550 m² alanda yağlı boya, 36.850 m² alanda ise plastik boya uygulaması gerçekleştiriliyor. Çalışmalar sınıflarda, koridorlarda, spor salonlarında ve okul dış cephelerinde yoğunlaştırıldı.
hedef ve uygulama detayları:
Program kapsamında Barış Manço Ortaokulu, Tuzla Cezeri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Tuzla Anadolu İmam Hatip Lisesi, Cahit Arf İlkokulu, Çağrı Bey İlkokulu ve Ortaokulu, Abdullah Tayyip Olçok Ortaokulu, Kaşif Kalkavan Anadolu Lisesi, Osmangazi İlkokulu ve Ortaokulu, TOKİ Yahya Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yunus Emre Ortaokulu, Mevlana İlkokulu, Tuzla Anadolu Lisesi ve Mehmet Tekinalp Lisesi gibi okullarda çalışmalar yürütülüyor; bir bölümünde işler tamamlandı.
Çalışmaların planlanmasında öncelik, ders zili çalmadan önce uygulamaların bitirilmesi olarak belirlendi. Tuzla Belediye Başkanı Av. Eren Ali Bingöl konuyla ilgili değerlendirmesinde, "Çocuklarımızın yeni eğitim dönemine temiz ve bakımlı okullarda başlamasını önemsiyoruz. Okullarımızın ihtiyaçları doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyor, öğrencilerimizin daha iyi şartlarda eğitim alabilmesi için üzerimize düşeni yapıyoruz" ifadelerini kullandı.
Belediye ekiplerinin yürüttüğü bakım ve boya programı, hem iç mekânlarda hem de dış cephelerde eş zamanlı ilerleyerek yeni dönemin başlamasıyla birlikte öğrenciler ve öğretmenler için daha uygun bir eğitim ortamı oluşturmayı hedefliyor.
TUZLA BELEDİYESİ, 2026-2027 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ ÖNCESİNDE İLÇEDEKİ OKULLARDA GENİŞ KAPSAMLI BAKIM VE BOYA ÇALIŞMASI BAŞLATTI