Tutuklu Başkan Yalım’ın Sevgilisine Aldığı Milyonluk Araçlar Kayyım Atanan Otele Getirildi
Operasyon ve gözaltılar
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından rüşvet, irtikap ve ihaleye fesat karıştırma suçlamalarıyla yürütülen soruşturma kapsamında, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri aylar süren teknik ve fiziki takip sonunda Uşak, Kocaeli ve Ankara’da eş zamanlı operasyon düzenledi.
Operasyonlarda, 57 yaşındaki Cumhuriyet Halk Partili Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım da dahil olmak üzere toplam 17 kişi gözaltına alındı. İddialar doğrultusunda, kamu ihalelerine fesat karıştırıldığı ve rüşvet çarkı kurulduğu öne sürülen soruşturmada Başkan Yalım ile birlikte 9 kişi tutuklandı. Gözaltına alınanlar arasında adı geçen ve Yalım’ın sevgilileri olduğu iddia edilen Aslıhan Aksoy ve Seher Akay ile birlikte 8 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
El koyma ve taşınma
Soruşturma kapsamında, Başkan Yalım’a ait olduğu belirtilen ve şoförü Cihan Aras adına kayıtlı Yalım Petrol Ürünleri Turizm Otomotiv Gıda Nakliye San. ve Tic. Ltd. Şti. envanterinde bulunan araçlardan, Ankara’da birlikte kaldığı 21 yaşındaki belediye personeli sevgilisi Seher Aksoy’a hediye edildiği iddia edilen 1.7 milyon lira değerindeki Mini Cooper ile diğer araçlara Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından el konuldu.
TMSF yetkilileri, Başkan Yalım ile birlikte kumar oynamak için Gürcistan’ın Batum kentine gitmeden önce Uşak Belediyesi otoparkına bırakılan lüks otomobili otoparktan alarak operasyon kapsamında kayyım atanan Yalım Garden Otel’in bahçesine taşıdı.
Havadan dron ile görüntülenen yerleşkede, otel, restoran ve eğlence mekanlarından oluşan tesiste el konulan diğer araç ve motosikletlerin de bulunduğu görüldü. Şehir merkezine yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta bulunan Yalım’a ait tesislerin kayyım atanmasının ardından henüz faaliyete açılmadığı bildirildi.
Soruşturmanın yürütülmesine ilişkin işlemler ve el koyma kararları, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde sürüyor.
BELEDİYE BAŞKANI ÖZKAN YALIM'IN BELEDİYE PERSONELİ SEVGİLİSİ SEHER AKSOY’A HEDİYE ETTİĞİ MİLYONLUK MİNİ COOPER VE EL KONULAN DİĞER ARAÇLAR, KAYYIM ATANAN OTELE GETİRİLDİ.