Türkmenlerin bir bakanlıkta temsil edilmesi garanti altına alındı, Salihi

Erşat Salihi, Ali Zeydi hükümetinde Türkmenlerin bir bakanlıkla temsilinin garanti altına alındığını ve aday özgeçmişini sunmaya hazır olduklarını açıkladı.

Yayın Tarihi: 21.06.2026 22:01
Güncelleme Tarihi: 21.06.2026 22:05

Türkmenlerin bir bakanlıkta temsil edilmesi garanti altına alındı, Salihi

Türkmenlerin bir bakanlıkta temsil edilmesi garanti altına alındı, Salihi

Irak Meclisi'ndeki Türkmen Grubu Başkanı Erşat Salihi'den hükümette temsil açıklaması

Erşat Salihi, Irak Başbakanı Ali Zeydi liderliğindeki yeni hükümette Türkmen bir bakanın göreve getirilmesinin ve Türkmen halkının bir bakanlıkta temsil edilmesinin garanti altına alındığını söyledi. Salihi, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Türkmen halkının bir bakanlıkta temsil edilmesi garanti altında" ifadesini kullandı.

Salihi, yeni hükümette bakanlık dosyasının resmen sonuçlandırılmasını beklediklerini belirtti. Türkmenlerin yeni kabinede yer almasının bir siyasi hak olduğunu vurgulayan Salihi, kendilerine tahsis edilecek bakanlık için uygun gördükleri adayın özgeçmişini sunmaya hazır olduklarını kaydetti.

Görüşmelerin sürdüğünü aktaran Salihi, Türkmenlerin hükümette etkin temsilinin Irak'taki tüm etnik ve dini bileşenlerin yönetime katılımı açısından önem taşıdığına dikkati çekti. Ayrıca, ülkedeki dini ve etnik azınlıkların haklarını güvence altına alacak yasal düzenlemeler üzerinde çalıştıklarını bildirdi.

Salihi, Irak'ın farklı etnik ve dini unsurlardan oluştuğunu vurgulayarak bu çeşitliliğin "zayıflık değil, güç kaynağı" olması gerektiğini ifade etti ve ilgili taraflarla görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

IRAK TÜRKMEN CEPHESİ ESKİ BAŞKANI VE IRAK MECLİSİ’NDEKİ TÜRKMEN GRUBU BAŞKANI ERŞAT SALİHİ, IRAK...

IRAK TÜRKMEN CEPHESİ ESKİ BAŞKANI VE IRAK MECLİSİ’NDEKİ TÜRKMEN GRUBU BAŞKANI ERŞAT SALİHİ, IRAK BAŞBAKANI ALİ ZEYDİ HÜKÜMETİNDE TÜRKMEN BİR BAKANIN GÖREVE GETİRİLMESİ VE TÜRKMEN HALKININ BİR BAKANLIKTA TEMSİL EDİLMESİNİN GARANTİ ALTINA ALINDIĞINI ÖNE SÜRDÜ.

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!