DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.814.094,81 0,83%

Türkiye Uyuşturucu Suçlarıyla Mücadele Tecrübesini Kosova’ya Aktarıyor

Türkiye, uyuşturucu suçlarıyla mücadele konusundaki tecrübelerini TİKA aracılığıyla Kosova'da uygulamaya koyuyor.

Yayın Tarihi: 11.07.2025 15:44
Güncelleme Tarihi: 11.07.2025 16:18

Türkiye Uyuşturucu Suçlarıyla Mücadele Tecrübesini Kosova’ya Aktarıyor

Çalıştay Priştine'de Başladı

Türkiye Adalet Akademisi, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kosova Adalet Akademisi ve Arnavutluk Hakimlik Okulu işbirliğiyle Kosova’nın başkenti Priştine'de "Uyuşturucu Suçlarıyla Mücadele Uluslararası Çalıştayı" düzenlenmiştir.

TİKA'nın Priştine Koordinatörlüğünden alınan bilgiler doğrultusunda, iki gün sürecek olan çalıştaya, Kosova, Türkiye ve Arnavutluk’tan toplamda 50 yargı mensubu katılmaktadır.

Türkiye'den Güçlü Destek Mesajı

Açılış konuşmasını yapan Türkiye Adalet Bakan Yardımcısı Mehmet Yılmaz, Türkiye’nin Balkan ülkeleri ile tarihi ve kültürel bağlara dayanan işbirliğinin önemine değindi. Yılmaz, yargı eğitimi konusundaki ilişkilerin güçlenmesinin karşılıklı güveni pekiştirdiğini belirtti.

Yılmaz, Türkiye’nin uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadelede uluslararası işbirliğinin gerekliliğine dikkat çekerek, "Uyuşturucu ticareti, toplum sağlığına yönelik ciddi bir tehlike olmasının yanı sıra organize suç ve terör örgütlerinin finansmanına da kaynak oluşturmaktadır. Uluslararası sözleşmeler ve yasalar, bu mücadelenin sorumluluğunu yüklemektedir. Ancak vicdani sorumluluk gereği de çaba göstermeliyiz." şeklinde konuştu.

Ortak Projelerin Önemine Vurgu

Türkiye’nin Priştine Büyükelçisi Sabri Tunç Angılı, Türkiye-Kosova ilişkilerinin tarihsel bağlarına dikkat çekerek, "Türkiye, Kosova’yı ilk tanıyan ülkelerden biri oldu. O günden beri güçlü bir dostluk inşa ettik. Artık sürdürülebilir kalkınma için ortak projeleri hızlandırma zamanıdır." ifadelerini kullandı.

Kosova Adalet Akademisi Direktörü Enver Fejzullahu, üç ülkenin adalet kurumları arasında kurulan dostane ilişkilerin önemini vurgulayarak, Türkiye Adalet Akademisi ve TİKA’ya katkılarından dolayı teşekkür etti.

Arnavutluk Hakimlik Okulu temsilcisi Idlir Peçi ise adli eğitim alanında tecrübe paylaşımının artırılması gerekliliğini dile getirdi. Kosova Adalet Bakan Yardımcısı Blerim Sallahu ise, uluslararası dayanışmanın önemini belirtip, "Uyuşturucu suçları sınır tanımıyor. Bu mücadelede yalnız hareket edemeyiz." değerlendirmesinde bulundu.

Bu çalıştay, katılımcı ülkelerden hakim, savcı ve diğer hukuk uzmanlarını bir araya getirerek önemli tartışmalara katılmalarını, uzmanlık alanlarında tecrübe paylaşımını ve uyuşturucu suçlarıyla ilgili adli işbirliğinin teşvik edilmesini hedeflemektedir.

Türkiye Adalet Akademisi, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kosova Adalet...

Türkiye Adalet Akademisi, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kosova Adalet Akademisi ve Arnavutluk Hakimlik Okulu işbirliğiyle Kosova’nın başkenti Priştine’de düzenlenen "Uyuşturucu Suçlarıyla Mücadele Uluslararası Çalıştayı" başladı.

Türkiye Adalet Akademisi, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kosova Adalet...

Türkiye Adalet Akademisi, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kosova Adalet Akademisi ve Arnavutluk Hakimlik Okulu işbirliğiyle Kosova’nın başkenti Priştine’de düzenlenen "Uyuşturucu Suçlarıyla Mücadele Uluslararası Çalıştayı" başladı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı