Türkiye'nin Yüksek İdarecilerinden İsrail'e Sert Tepki

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail Dışişleri Bakanı Katz'a yanıt verdi.

Yayın Tarihi: 17.08.2024 00:29
Güncelleme Tarihi: 17.08.2024 00:29

Türkiye'nin Yüksek İdarecilerinden İsrail'e Sert Tepki

Türkiye’den İsrail Dışişleri Bakanı’na Şiddetli Tepkiler

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'a yönelik sert eleştirilerde bulundu. Tunç, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Katz, Netanyahu ve diğer İsrailli yetkililer gibi bebek katili ve soykırımcı bir müfteridir" ifadesini kullandı.

Katz'a Suçlamalar ve Cezai Süreç

Adalet Bakanı, "Küstah şahıs, suçluluk psikolojisi içerisinde Sayın Cumhurbaşkanımıza sürekli çamur atmaktadır" diyerek, uluslararası hukuk önünde hesabını verme zamanının geldiğinin altını çizdi.

Tunç, açıklamasında ayrıca, "Bu katil sürüsü, Gazze'de yaptıkları soykırımın hesabını verecek ve cezalarını çekecektir. Kuvözde katlettikleri bebeklerin ahı, işgalcileri ve soykırımcıları mutlaka tutacaktır. İlahi adaletten asla kaçış yoktur" şeklinde ifadeler kullandı.

Ömer Çelik'ten Destek

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de Tunç'un açıklamalarına destek vererek, sosyal medya hesabından "İsrail Dışişleri Bakanı, faşist bir yalancıdır"

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı