TMF Asbaşkanı Akülke, Gelecek İçin Umutlu
Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke, Türkiye'nin motor sporları alanındaki hedeflerinin büyük olduğunu dile getirdi. 15-16 Mart 2024 tarihlerinde Kayseri'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan FIM Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası (SNX Türkiye) için Erciyes'te incelemelerde bulunan Akülke, Türkiye'nin önümüzdeki 10 yıl içerisinde en iyi motor sporları ülkelerini geçeceğine inandığını vurguladı.
Geçen Yıl Başarılar Elde Edildi
Akülke, geçen yıl Türkiye'nin üç ayrı ilde uluslararası dünya şampiyonası düzenlediğini hatırlatarak, bu organizasyonların kış sporlarını ön plana çıkardığını belirtti. Afyonkarahisar, Kayseri ve Antalya gibi illerde gerçekleştirilen şampiyonaların ardından bu yıl da en az 4 dünya şampiyonası düzenlemeyi planladıklarını ifade etti. Akülke, uluslararası alanda geçen yıl elde ettikleri 163 madalyanın da bu başarıların bir göstergesi olduğunu söyledi.
Gençler Geleceği Şekillendiriyor
Motosiklet sporlarına olan ilginin her geçen gün arttığına dikkat çeken Akülke, çocuk sporcuların sayısındaki artışa da vurgu yaptı. “10 yıl içinde yeni dünya şampiyonları çıkacak. Türkiye'nin motor sporlarında en iyi olan ülkeleri geçeceğine inanıyorum” diyen Akülke, ülkenin genç nüfusuna da dikkat çekti. “85 milyonluk bir ülkeyiz ve 35 milyon gencimiz var. Türkiye yeni yüzyılda motor sporlarında başka bir devrim yapacak” diyerek ümitlerini dile getirdi.
Lisanslı Sporcu Sayısı ve Aktif Katılım
Federasyona kayıtlı 7,500 lisanslı sporcu bulunduğunu açıklayan Akülke, yıl içinde ulusal ve uluslararası yarışlara katılan aktif sporcu sayısının 4,500 olduğunu belirtti. Motosiklet sporlarına olan ilginin artmasından dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını sözlerine ekledi.