Türkiye'nin Geleneksel Rahvan At Yarışları Çorum'da Yapıldı

Çorum'da düzenlenen rahvan at yarışları, yoğun katılım ve coşku ile gerçekleştirildi.

Yayın Tarihi: 22.09.2024 19:59
Güncelleme Tarihi: 22.09.2024 19:59

Türkiye'nin Geleneksel Rahvan At Yarışları Çorum'da Yapıldı

Çorum'da Geleneksel Rahvan At Yarışları Heyecanı

Çorum'un Osmancık ilçesinde düzenlenen rahvan at yarışları, Pırlanta Pirinç Kültür ve Sanat Festivali çerçevesinde gerçekleştirildi. Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu tarafından organize edilen bu etkinlikte, 140 sporcu yeteneklerini sergileme fırsatı buldu.

Yarışmanın Detayları

Osmancık Belediyesi Festival Alanı'nda gerçekleşen yarışlar, toplamda 13 farklı kategoride yapıldı. Bu kategoriler arasında baş, baş altı, büyük orta, deste, küçük orta, dörtlü, üçlü, ithal A ve ithal B gibi çeşitler yer aldı. Ayrıca, İngiliz, Arap, yerli dörtnal ve ikili taylarla performans sergileyen yarışmacılar, izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı.

Protokolün Katılımı ve Ödül Töreni

Yarışlara MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, Osmancık Kaymakamı Furkan Duman, Osmancık Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, Kargı Belediye Başkanı Hamit Kaplan ile Dodurga Belediye Başkanı İsmail Çetinkaya gibi birçok önemli isim katılım gösterdi. Ayrıca, MHP İl Başkanı Mehmet İhsan Çıplak ve Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu Rahvan Asbaşkanı Tayfun Karataş da etkinliği izleyenler arasındaydı.

Yarışmalar sonunda dereceye giren sporculara, protokol üyeleri tarafından kupa ve ödülleri takdim edildi. Etkinlik, atlı sporlar tutkunları ve yerel halk tarafından büyük ilgiyle karşılandı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı