Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Minikler ve Yıldızlar Açık Hava Puta Şampiyonası, bu hafta sonu Kütahya'da gerçekleştiriliyor. Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonunun yaptığı açıklamaya göre, 433 sporcu bu organizasyonda yarışmak üzere hazırlandı.
Şampiyona, Kütahya Belediyesi Geleneksel Okçuluk Tesisleri'nde 19-20 Temmuz tarihlerinde yapılacak. Kızlar ve erkekler kategorilerinde düzenlenmesi planlanan etkinlikte, sporcuların geleneksel kıyafetler giymesi zorunludur.
Yarışmada, teknik kurul tarafından onaylanmış geleneksel oklar ve yaylar kullanılacak. Katılımcıların nişan almayı kolaylaştırıcı ekipmanlar veya modern malzemeler kullanmaları ise yasaktır. Bu uygulama, Türk okçuluğunun tarihsel ve kültürel değerlerini ön plana çıkarmayı hedefliyor.