DOLAR
42,59 -0,03%
EURO
49,69 -0,25%
ALTIN
5.756,75 0,13%
BITCOIN
3.946.232,18 0,42%

Türkiye ile Yunanistan Arasındaki Turizm İlişkileri Gelişiyor

Türkiye'den Yunanistan'a 1,4 milyon, Yunanistan'dan Türkiye'ye 800 bin ziyaretçi bekleniyor.

Yayın Tarihi: 12.05.2025 13:27
Güncelleme Tarihi: 12.05.2025 13:27

Türkiye ile Yunanistan Arasındaki Turizm İlişkileri Gelişiyor

Türkiye ile Yunanistan arasındaki turizm ilişkileri, her iki ülkenin de turizm pazarlarındaki önemine paralel olarak hız kazanıyor. Türkiye Otelciler Birliği’nin (TÜROB) hazırladığı yeni rapora göre, bu yıl Türkiye’den Yunanistan’a 1,4 milyon, Yunanistan’dan Türkiye’ye ise 800 bin ziyaretçi bekleniyor.

Raporda, geçen yıl Türkiye’den Yunanistan’a giden ziyaretçi sayısının 1,2 milyon, Yunanistan’dan Türkiye’ye gelenlerin ise 707 bin olduğu ifade ediliyor. İki ülke arasındaki turizm ilişkilerinin daha da geliştirilmesi amacıyla sürekli tanıtım çalışmalarının sürdürülmesi gerektiği vurgulanıyor.

Tanıtım Çalışmalarının Önemi

Özellikle Türkiye’nin, 14-16 Kasım 2025 tarihlerinde Selanik’te gerçekleşecek olan Philoxenia Turizm Fuarı’na katılımının faydalı olacağı belirtildi. Yunan ziyaretçiler arasında Türkiye'nin en popüler destinasyonları arasında ise İstanbul, Edirne, Kapadokya, Bursa, Ayvalık, İzmir ve Trabzon yer almakta.

Düşük Maliyetli Seferler ve Uçuş Artışı

Uçak seferlerinin sayısının arttığına dikkat çeken araştırmada, özellikle Atina ve Selanik’ten AB ülkelerine uygun fiyatlı seferlerin başlatılmasının, her iki ülkenin turist sayısına büyük katkı yapacağı ifade ediliyor. Son günlerde Skyexpress Havayolları'nın Türkiye ile Yunanistan arasındaki seferlere başlaması, bu anlamda olumlu bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

İki Ülkenin Turizm Potansiyeli

TÜROB raporuna göre, Yunanistan 2024 yılında ağırladığı yabancı ziyaretçilerin 21,8 milyonunu Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden, 14,1 milyonunu ise AB dışı ülkelerden alacak. Türkiye’den Yunanistan’a giden ziyaretçilerin yaklaşık 1 milyar avro turizm harcaması yaptığı belirtiliyor. Ayrıca, Türkiye Yunan vatandaşları arasında en çok tercih edilen ikinci ülke konumundadır.

Karşılıklı İş Birlikleri

Yunanistan’da gerçekleştirilen "GoTurkiye Destination Promotion Event" workshop etkinliği, iki ülke arasındaki iş birliklerini güçlendirme amacı taşıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) tarafından düzenlenen etkinliğe, Türk otel ve seyahat acenteleri ile Yunan seyahat acenteleri temsilcilerinin katıldığı aktarıldı.

TÜROB Başkanı Müberra Eresin, etkinlikte yaptığı konuşmada, karşılıklı tanıtım çalışmalarının devam etmesi gerektiğine vurgu yaptı. Eresin, "İki ülke arasında toplam turizm potansiyeli 3 milyon kişiye yükselebilir, bu hedefe ulaşabilmek için alternatiflerin etkin olarak kullanılması önemlidir," değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye’den tatilcilerin en fazla ilgi gösterdiği ülkelerin başında gelen Yunanistan ile turizm...

Türkiye’den tatilcilerin en fazla ilgi gösterdiği ülkelerin başında gelen Yunanistan ile turizm ilişkileri hareketlenirken bu yıl Türkiye’den Yunanistan’a 1,4 milyon, Yunanistan’dan Türkiye’ye ise 800 bin ziyaretçi sayısına ulaşılması bekleniyor. TÜROB Başkanı Müberra Eresin, konuyla ilgili açıklama yaptı.

Türkiye’den tatilcilerin en fazla ilgi gösterdiği ülkelerin başında gelen Yunanistan ile turizm...

Türkiye’den tatilcilerin en fazla ilgi gösterdiği ülkelerin başında gelen Yunanistan ile turizm ilişkileri hareketlenirken bu yıl Türkiye’den Yunanistan’a 1,4 milyon, Yunanistan’dan Türkiye’ye ise 800 bin ziyaretçi sayısına ulaşılması bekleniyor. TÜROB Başkanı Müberra Eresin, konuyla ilgili açıklama yaptı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı