Türkiye'den BAE'ye Destek: Hartum Büyükelçilik Saldırısı Kınandı

Türkiye, BAE'nin Hartum'daki büyükelçilik konutuna yapılan saldırıyı kınayarak, uluslararası hukuka saygı çağrısında bulundu.

Yayın Tarihi: 01.10.2024 14:33
Güncelleme Tarihi: 01.10.2024 14:33

Türkiye'den BAE'ye Destek: Hartum Büyükelçilik Saldırısı Kınandı

Türkiye, Büyükelçilik Saldırısını Kınadı

Dışişleri Bakanlığı, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Hartum Büyükelçilik konutuna gerçekleştirilen saldırıyı sert bir dille kınadı. Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, saldırının diplomatik normların açık bir ihlali olduğu ifade edildi.

Uluslararası Hukukun Önemi Vurgulandı

Açıklamada, "Türkiye, BAE Hartum Büyükelçiliği konutuna yapılan saldırıyı, uluslararası hukuk ve diplomatik normların bir ihlali olarak değerlendirmekte ve kınamaktadır." denildi.

Türkiye, tüm taraflara uluslararası hukuka saygı gösterme çağrısında bulunarak, diplomatik misyonların dokunulmazlığının Viyana Diplomatik İlişkiler Sözleşmesi çerçevesinde korunmasının önemine dikkat çekti.

Ateşkes ve Barış Çabaları

Ayrıca, Türkiye'nin Sudan'da ateşkes sağlanması ve kalıcı barışın oluşturulması yönündeki girişimlerine devam edeceğini belirtti.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı