Türkiye bölgesel sorumluluğuyla Balkanlar, Orta Doğu ve Afrika için umut oluyor

Malatya Valisi Seddar Yavuz, İmam Hatip okullarını İslam dünyası için model göstererek Türkiye'yi Balkanlar, Orta Doğu ve Afrika için umut olarak tanımladı.

Yayın Tarihi: 18.10.2026 14:05
Güncelleme Tarihi: 18.10.2026 14:05

Türkiye bölgesel sorumluluğuyla Balkanlar, Orta Doğu ve Afrika için umut oluyor

vali yavuz'un değerlendirmesi:

Malatya Valisi Seddar Yavuz, TOBB Malatya Hafız İmam Hatip Ortaokulu Okul Aile Birliği Toplantısı'nda yaptığı konuşmada İmam Hatip okullarının önemine dikkat çekti. Yavuz, bu okulların pozitif bilimlerle İslami ilimleri bir araya getirdiğini belirtti ve model niteliği taşıdığını ifade etti.

imam hatiplerin rolü:

Vali Yavuz konuşmasında, İmam Hatip okullarının sadece dinî eğitim değil aynı zamanda çağdaş bilimlerle harmanlanan bir eğitim anlayışını temsil ettiğini vurguladı. Ayrıca ülkenin bölgesel sorumluluklarına değinerek, Türkiye'nin her alanda güçlü ve kararlı olması gerektiğini söyledi ve Türkiye'nin Balkanlar, Orta Doğu ve Afrika için umut olduğunu kaydetti.

eğitimde işbirliği:

İl Millî Eğitim Müdürü Behçet Bakır ise eğitimde başarı için okul aile birlikleri ile veli desteğinin önemine dikkat çekti. Bakır, sürdürülebilir başarı için ailelerin sürece aktif katılımının şart olduğunu belirtti.

Toplantıda öne çıkan mesajlar; eğitimin niteliğinin yükseltilmesi, okul-aile işbirliğinin güçlendirilmesi ve Türkiye'nin bölgesel sorumluluklarını kararlılıkla sürdürmesi oldu.

VALİ YAVUZ: TÜRKİYE, BALKANLAR, ORTA DOĞU VE AFRİKA’NIN UMUDUDUR

VALİ YAVUZ: TÜRKİYE, BALKANLAR, ORTA DOĞU VE AFRİKA’NIN UMUDUDUR

Yazar
EDİTÖR

Sultan Bulut

Ben Sultan Bulut, 28 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Yaşam kategorisinde moda, kültür-sanat etkinlikleri ve şehir rehberleri hazırlıyorum. Trendleri yakından takip ederim. Estetik zevkime güvenirim ve detaycıyımdır.