DOLAR
42,69 -0,03%
EURO
50,13 0%
ALTIN
5.934,86 -0,27%
BITCOIN
3.722.184,86 0,54%

Türkiye, 7 Afrika Ülkesiyle Ulaştırma İşbirliği Anlaşması İmzaladı

Türkiye, 7 Afrika ülkesiyle ulaştırma bağlantılarını güçlendirmek için bir mutabakat zaptı imzaladı.

Yayın Tarihi: 30.06.2025 13:54
Güncelleme Tarihi: 30.06.2025 13:54

Türkiye, 7 Afrika Ülkesiyle Ulaştırma İşbirliği Anlaşması İmzaladı

Türkiye, Afrika ile Ulaştırma Bağlantılarını Güçlendiriyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Moritanya, Somali, Kongo Cumhuriyeti, Cibuti, Liberya, Gine ve Gana’dan oluşan 7 Afrika ülkesiyle Ulaştırma Bağlantısallığının Güçlendirilmesi Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı imzaladıklarını duyurdu. Bakan Uraloğlu, bu anlaşmanın Afrika kıtasını Basra Körfezi üzerinden Kalkınma Yolu'na ve Türkiye üzerinden de Orta Koridor'a entegre edeceğini belirtti.

Küresel Ulaştırma Koridorları Forumu

Uraloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, bu mutabakat zaptının, 'Küresel Ulaştırma Koridorları Forumu' kapsamında inişinde imzalandığını ifade etti. Forum çerçevesinde düzenlenen özel oturumda Afrika ile Küresel Transit Koridorlarının Türkiye Üzerinden Bağlantısallığının Geliştirilmesi konuları üzerinde duruldu. Burada Burkina Faso, Kongo Cumhuriyeti, Cibuti, Etiyopya, Gana, Gine, Fas, Somali, Moritanya ve Liberya gibi ülkelerin bakanları ile Namibya’nın müsteşar yardımcısı ve Fil Dişi Sahili ile Mısır’ın büyükelçilik temsilcileri katılım gösterdi.

Ticaret Akışlarını Kolaylaştıracak Anlaşma

Uraloğlu, mutabakat zaptıyla Afrika limanları ile Türkiye limanları arasında doğrudan bağlantılar oluşturacaklarını ifade ederek, bu bağlantıların Afrika’nın dünya ticaret koridorlarına kesintisiz erişimini sağlayacağını vurguladı. Bu anlaşmanın hayata geçmesi sayesinde Afrika'nın, Asya pazarlarına ve oradan da Avrupa'ya uzanan ticaret akışına doğrudan dahil olacağını sözlerine ekledi.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı