Türkiye 24 yıl sonra Dünya Kupası'nda: Aydın'da konvoy ve meydan kutlaması
Özet
Türkiye, Priştine'de oynanan maçta Kosova'yı 1-0 yenerek, 24 yıllık aradan sonra Dünya Kupası biletini aldı. Aydın'da vatandaşlar elde Türk bayraklarıyla kutlama gerçekleştirdi.
Maçı A Milli Futbol Takımı'nın adına kazandıran golü, maçın 53. dakikasında Kerem Aktürkoğlu kaydetti. Karşılaşmanın son düdüğüyle birlikte ülke genelinde olduğu gibi Aydın'da da sevinç gösterileri başladı.
Aydın'da çok sayıda vatandaş araçlarıyla şehir merkezinde konvoy düzenledi; katılımcılar ellerinde Türk bayrakları taşıdı. Bir grup ise Aydın Atatürk Kent Meydanı'nda müzik eşliğinde bir araya gelerek kutlama yaptı.
Kutlamalar boyunca güvenlik ve kamu düzenine yönelik olumsuz bir olay bildirilmedi; vatandaşlar programın ardından olaysız bir şekilde dağıldı. Yerel gözlemler, kutlamaların disiplinli ve coşkulu bir atmosferde gerçekleştiğini gösterdi.
Bu sonuç, Türkiye'nin uluslararası arenada uzun süredir beklenen adımlarından biri olarak değerlendiriliyor ve Aydın'daki kutlamalar şehir sakinlerinin milli takıma gösterdiği desteğin somut bir yansıması olarak kayda geçti.
TÜRKİYE’NİN DÜNYA KUPASI’NA KATILMASI, AYDIN’DA KONVOYLA KUTLANDI