DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.851.247,51 -0,14%

Türk Mutfağı'nın Klasik Tatları Fildişi Sahili'nde Tanıtıldı

Fildişi Sahili'nde düzenlenen resepsiyonda Türk mutfağı, kültürel zenginlikleriyle tanıtıldı.

Yayın Tarihi: 29.05.2025 00:41
Güncelleme Tarihi: 29.05.2025 00:41

Türk Mutfağı'nın Klasik Tatları Fildişi Sahili'nde Tanıtıldı

Türk mutfağının kültürel ve geleneksel zenginlikleri, Fildişi Sahili'nin ekonomik başkenti Abidjan'da düzenlenen bir resepsiyon ile tanıtıldı. Türkiye'nin Abidjan Büyükelçiliği tarafından, Türk Mutfağı Haftası kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte; Fildişi Sahili Senato Başkanı Kandia Camara, İletişim Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Amadou Coulibaly, Ulusal Uzlaşı, Dayanışma ve Yoksullukla Mücadele Bakanı Myss Belmonde Dogo gibi üst düzey yetkililer ile çok sayıda davetli bir araya geldi.

Resepsiyona ev sahipliği yapan Türkiye'nin Abidjan Büyükelçisi Deniz Erdoğan Barım, etkinlikte Dünya genelinde her yıl gerçekleştirilen Türk Mutfağı Haftası'nın bu yılki temasının 'Türk mutfağı klasikleri' olduğunu vurguladı. Barım, Türk mutfağının sağlıklı ve sürdürülebilir bir yapıya sahip olduğunu belirterek, bu mutfağın Türk kültürünün misafirperverliğini de yansıttığını ifade etti.

Etkinlikte davetlilere sarma, sigara böreği, cacık, tandır, çoban kavurma ve geleneksel Türk tatlıları sunuldu. Ayrıca, Emine Erdoğan'ın öncülüğünde hazırlanan 'Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı' kitabı tanıtıldı ve Türkiye'nin tarihi ile doğal güzelliklerini yansıtan bir fotoğraf sergisi konukların beğenisine sunuldu.

Türk mutfağının kültürel ve geleneksel zenginlikleri, Fildişi Sahili'nin ekonomik başkenti...

Türk mutfağının kültürel ve geleneksel zenginlikleri, Fildişi Sahili'nin ekonomik başkenti Abidjan'da düzenlenen resepsiyonla tanıtıldı. Etkinlikte, davetlilere sarma, sigara böreği, cacık, tandır, çoban kavurma ve geleneksel Türk tatlıları ikram edildi.

Türk mutfağının kültürel ve geleneksel zenginlikleri, Fildişi Sahili'nin ekonomik başkenti...

Türk mutfağının kültürel ve geleneksel zenginlikleri, Fildişi Sahili'nin ekonomik başkenti Abidjan'da düzenlenen resepsiyonla tanıtıldı. Etkinlikte, davetlilere sarma, sigara böreği, cacık, tandır, çoban kavurma ve geleneksel Türk tatlıları ikram edildi.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı