Türk mutfağının öne çıkan lezzetleri, Togo'nun başkenti Lome'de gerçekleştirilen etkinlikte tanıtıldı. Türkiye'nin Lome Büyükelçiliği tarafından düzenlenen etkinlik, Türk Mutfağı Haftası kapsamında Türkiye Maarif Vakfı (TMV) Okulları ve iş çevrelerinin desteğiyle gala yemeği ve yemek atölyesi ile renklendi.
Programa, Togolu üst düzey bürokratlar, diplomatik misyon temsilcileri, basın mensupları ile iş, sanat ve kültür alanlarından 100'ün üzerinde davetli katıldı. Davetlilere, Osmanlı ve Anadolu mutfaklarının geleneksel lezzetlerinden tarhana çorbası, su böreği, hünkar beğendi, ev baklavası ve Sirkencebin şerbeti ikram edildi.
Türkiye'nin Lome Büyükelçisi Muteber Kılıç, gala yemeğinde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde gerçekleştirilen Türk Mutfağı Haftası'nın bu yılki temasının "Türk mutfağı klasikleri" olduğunu belirtti. Kılıç, Türk mutfağının sağlıklı, sürdürülebilir ve atıksız yapısına dikkat çekerek, misafirperverlikle ve cömertlikle dolu olan Türk sofralarının aile kültüründeki önemine vurgu yaptı.
Etkinlik kapsamında düzenlenen yemek atölyesinde Türk şefler, katılımcılara mantı ve irmik helvası yapımını uygulamalı olarak anlattı. Ayrıca, TMV Okulları öğrencilerinin sergilediği folklor gösterisi davetlilerden büyük ilgi gördü ve Lome Üniversitesi Türkiye Araştırmaları Merkezi'nde eğitim gören öğrenciler de etkinliğe katılım gösterdi.
Türk mutfağının öne çıkan lezzetleri, Togo'nun başkenti Lome'de tanıtıldı. Türkiye'nin Lome Büyükelçiliği tarafından, Türk Mutfağı Haftası kapsamında Lome'deki Türkiye Maarif Vakfı (TMV) Okulları ve iş çevrelerinin desteğiyle gala yemeği ve yemek atölyesi düzenlendi.