DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0,01%
BITCOIN
3.859.353,6 -0,14%

Türk Mutfağı Haftası'nda Başkent'in Lezzetleri Tanıtıldı

Ankara'da Türk Mutfağı Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte yöresel lezzetler tanıtıldı.

Yayın Tarihi: 23.05.2025 16:27
Güncelleme Tarihi: 23.05.2025 16:27

Türk Mutfağı Haftası'nda Başkent'in Lezzetleri Tanıtıldı

Türk Mutfağı Haftası Etkinliği Başkent Ankara'da Gerçekleşti

Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Türk Mutfağı Haftası dolayısıyla Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Gölbaşı Kampüsü'nde özel bir program düzenlendi.

Cumhurbaşkanlığı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığının koordinasyonu ile hayata geçirilen etkinlikte, Ankara Valisi Vasip Şahin, Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kürşat Göktürk, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erhan Karakaya, yabancı ülkelerin temsilcileri ve diğer davetliler yer aldı.

Yöresel Lezzetler Misafirlere İkram Edildi

Etkinlikte, ilçe belediyeleri tarafından kurulan stantlarda yöresel yiyecek ve içecekler misafirlere sunuldu. Vali Şahin ve beraberindekiler, stantları gezerek ürünler hakkında bilgi aldı.

Anadolu Mutfak Kültürünün Zenginliği

Programda konuşma yapan Vali Vasip Şahin, 4. Türk Mutfağı Haftası dolayısıyla bir araya geldiklerini belirterek, hafta boyunca Ankaralılara farklı tatları sunacaklarını ifade etti. Anadolu mutfak kültürünün, bölgedeki tüm medeniyetlerin izlerini taşıdığını kaydeden Şahin, Türk mutfağının geniş yiyecek ve içecek çeşitliliğine sahip olduğunu vurguladı.

Türk kültüründe fakiri doyurmanın ve misafire ikram etmenin önemine değinen Şahin, paylaşmanın dostluğu pekiştirdiğini belirtti. Ayrıca, programa katkı sağlayan kaymakamlıklara, belediyelere ve diğer kuruluşlara teşekkür etti.

Türk Mutfağının Tanıtılması ve Sürdürülebilirlik

Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Erhan Karakaya, Türk mutfağı konusunda farkındalık yaratmak ve markalaşma hedefleri doğrultusunda bu yıl etkinliğin 4. düzenlendiğini aktardı. Türk mutfağının sağlıklı, geleneksel ve atıksız özelliklerini ön plana çıkaracaklarını dile getiren Karakaya, Ankara'nın klasik lezzetlerinin gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak amacıyla çalışacaklarını belirtti.

Karakaya, bu tür etkinliklerin Ankara mutfağının hem ulusal hem de uluslararası bilinirliğini artıracağından emin olduğunu ifade etti.

Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce Türk Mutfağı Haftası dolayısıyla Ankara Hacı Bayram Veli...

Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce Türk Mutfağı Haftası dolayısıyla Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Gölbaşı Kampüsü'nde program düzenlendi. İlçe belediyeleri etkinlikte kurdukları stantlarda yöresel yiyecek ve içecekleri tanıtıp misafirlerine ikram etti.

Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce Türk Mutfağı Haftası dolayısıyla Ankara Hacı Bayram Veli...

Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce Türk Mutfağı Haftası dolayısıyla Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Gölbaşı Kampüsü'nde program düzenlendi. İlçe belediyeleri etkinlikte kurdukları stantlarda yöresel yiyecek ve içecekleri tanıtıp misafirlerine ikram etti.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı