DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.810.840,85 0,91%

Türk Mutfağı Haftası, Birleşmiş Milletler'de Tanıtıldı

Türk mutfağı, BM'nin Cenevre Ofisi’nde düzenlenen etkinlikte uluslararası platformda tanıtıldı.

Yayın Tarihi: 21.05.2025 23:35
Güncelleme Tarihi: 21.05.2025 23:35

Türk Mutfağı Haftası, Birleşmiş Milletler'de Tanıtıldı

Türk Mutfağı Haftası, Birleşmiş Milletler’de Tanıtıldı

Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi nezdindeki Daimi Temsilciliği'nin himayesinde, Türk Mutfağı Haftası kapsamında ülke mutfağından çeşitli lezzetler tanıtıldı.

Etkinlik, BM Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Genel Merkezi’nde, Türkiye'nin kültürel zenginliğini ve gastronomi mirasını uluslararası platformda paylaşmak amacıyla gerçekleştirildi. Açılışına, ILO Genel Direktörü Gilbert F. Houngbo, Türkiye'nin BM Cenevre Daimi Temsilcisi Büyükelçi Burak Akçapar ve eşi Prof. Dr. Şebnem Akçapar katıldı.

Etkinliğe ayrıca, ILO Avrupa ve Orta Asya Bölge Direktörü Beate Andrees, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cenevre Temsilcisi Kemal Köprülü, Türkiye'nin Cenevre Başkonsolosu İpek Zeytinoğlu Özkan, Türk Hava Yolları (THY) Cenevre Müdürü Hüseyin Avni Gümrükçüoğlu ve Eldora Yemek firması yetkilisi Benjamin Dupont-Gras ile diğer ülkelerden birçok diplomat katılım sağladı.

THY'nin desteğiyle düzenlenen etkinlikte, Türk Şef Ömer Sarıkaya tarafından hazırlanan menüde mercimek çorbası, imam bayıldı, şehriyeli beyaz pilav, tantuni ve baklava gibi Türk mutfağının klasik lezzetleri sunuldu.

Etkinlik alanı, Türk bayraklarıyla süslenirken, katılımcılar geleneksel lezzetlere yoğun ilgi gösterdi. Her yıl 21-27 Mayıs tarihleri arasında Türkiye ve yurtdışı temsilciliklerinde düzenlenen bu etkinlikler, Türk mutfağının zenginliğini sergileme amacını taşırken, bu yıl ILO'da gerçekleştirilen programda Türkiye'nin gastronomi mirası da tanıtılmış oldu.

Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi nezdindeki Daimi Temsilciliği’nin himayesinde...

Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi nezdindeki Daimi Temsilciliği’nin himayesinde, 21-27 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Türk Mutfağı Haftası kapsamında Türk mutfağının lezzetleri tanıtıldı. BM Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Genel Merkezi'nde, Türkiye’nin kültürel zenginliğini ve gastronomi mirasını uluslararası platformda tanıtmak amacıyla düzenlenen etkinliğin açılışını ILO Genel Direktörü Gilbert F. Houngbo, Türkiye’nin BM Cenevre Daimi Temsilcisi Büyükelçi Burak Akçapar ve eşi Prof. Dr. Şebnem Akçapar yaptı. Etkinliğe ILO Avrupa ve Orta Asya Bölge Direktörü Beate Andrees, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cenevre Temsilcisi Kemal Köprülü, Türkiye'nin Cenevre Başkonsolosu İpek Zeytinoğlu Özkan, Türk Hava Yolları (THY) Cenevre Müdürü Hüseyin Avni Gümrükçüoğlu, Eldora Yemek Firması yetkilisi Benjamin Dupont-Gras ve diğer ülkelerin diplomatları katıldı.

Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi nezdindeki Daimi Temsilciliği’nin himayesinde...

Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi nezdindeki Daimi Temsilciliği’nin himayesinde, 21-27 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Türk Mutfağı Haftası kapsamında Türk mutfağının lezzetleri tanıtıldı. BM Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Genel Merkezi'nde, Türkiye’nin kültürel zenginliğini ve gastronomi mirasını uluslararası platformda tanıtmak amacıyla düzenlenen etkinliğin açılışını ILO Genel Direktörü Gilbert F. Houngbo, Türkiye’nin BM Cenevre Daimi Temsilcisi Büyükelçi Burak Akçapar ve eşi Prof. Dr. Şebnem Akçapar yaptı. Etkinliğe ILO Avrupa ve Orta Asya Bölge Direktörü Beate Andrees, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cenevre Temsilcisi Kemal Köprülü, Türkiye'nin Cenevre Başkonsolosu İpek Zeytinoğlu Özkan, Türk Hava Yolları (THY) Cenevre Müdürü Hüseyin Avni Gümrükçüoğlu, Eldora Yemek Firması yetkilisi Benjamin Dupont-Gras ve diğer ülkelerin diplomatları katıldı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı