DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.850.246,1 -0,11%

Türk Hava Yolları'ndan Tarihi İkram: Göbeklitepe Buğdayından Yapılan Ekmek

THY, Göbeklitepe buğdayı ile yapılan tarihi ekmeği New York uçuşlarında sunacak.

Yayın Tarihi: 19.09.2024 14:12
Güncelleme Tarihi: 19.09.2024 14:12

Türk Hava Yolları'ndan Tarihi İkram: Göbeklitepe Buğdayından Yapılan Ekmek

THY, Dünyanın İlk Ekmek İkramını Gerçekleştiriyor

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, Şanlıurfa'nın tarihi Göbeklitepe bölgesinde üretilen buğdaydan yapılan "dünyanın ilk ekmeği"ni 22 Eylül'de New York seferinde yolcularına sunacaklarını duyurdu.

Gastronomik Bir Sıçrama: Ekmek ve Buğday

Prof. Dr. Ahmet Bolat, sosyal medya kanallarında yaptığı paylaşımda, medeniyetin beşiği olarak kabul edilen Taş Tepeler ve Göbeklitepe'de, günümüzden 12 bin yıl önce tarımsal devrimlerin yaşandığını ifade etti. Ekmeğin bu devrimdeki önemine dikkat çeken Bolat, "Evcilleştirilen buğday ve elde edilen ekmek, yerleşimlerin ve tarımsal üretim yöntemlerinin gelişmesinde önemli rol oynamıştır." dedi.

Kültürel Zenginliklerin Tanıtımı

Bolat, buğday ve ekmeğin dini ve kültürel önemini vurgulayarak, "Göbeklitepe'den elde edilen buğdaydan yapılmış ilk ekmeği yolcularımızla buluşturmak, Anadolu'nun derin tarihini ve kültürel varlıklarını dünyanın dört bir yanında tanıtma kararlılığımızı gösterecektir. 22 Eylül'deki New York uçuşunda bu ekmek, üstün hizmet kalitemizin bir örneği olacaktır." şeklinde konuştu.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı