çalışmaların kapsamı ve hedefleri:
Turgutlu Belediyesi ile Manisa Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle ilçenin merkez ve kırsal mahallelerinde yürütülen yol yapım ve asfaltlama çalışmaları aralıksız devam ediyor. Proje, kırsal kesimdeki ova yollarından mahalle içi sokaklara kadar farklı önceliklerde yürütülüyor ve ulaşımdaki sorunları kalıcı olarak çözmeyi hedefliyor.
Yerinde incelemelerde bulunan Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, teknik ekiplerden bilgi alarak sürdürülen çalışmaların planlandığı şekilde ilerlediğini bildirdi. Akın, iş birliğinin ilçeye dönük vaatlerin yerine getirilmesinde belirleyici olduğunu vurguladı.
sinirli ve ova yollarında çözüm:
Sinirli Mahallesi Yedek 5 mevkiinde gerçekleştirilen çalışmada yaklaşık 6 kilometrelik güzergahta asfaltlama tamamlandı. Uzun yıllardır çiftçiler ve üreticiler tarafından kullanılan ova yolundaki ulaşım sıkıntısı bu çalışma ile giderildi; bölge araç ve tarım ekipmanlarının kullanımına uygun hale getirildi.
ergenekon ve akçapınar uygulamaları:
Ergenekon Mahallesi Karadut Sokak ve çevresindeki çalışmalarda yaklaşık 4 bin ton sıcak asfalt kullanılacak. Dört ana arterde yürütülen kapsamlı serimle, bölgedeki ulaşımın daha güvenli ve konforlu hale getirilmesi amaçlanıyor.
Akçapınar Mahallesi’nde ise 7 kilometrelik sathi kaplama çalışması tamamlandı; mahalle içi yollar yenilenerek yerel erişim kolaylaştı. Ayrıca Urganlı Mahallesi ile Ahmetli ilçesine bağlı Gökkaya Mahallesi’ni birbirine bağlayan bağlantı yolunda da asfaltlama çalışmalarının devam ettiği bildirildi.
denetim, koordinasyon ve kent merkezindeki çalışmalar:
Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Çetin Akın’a inceleme sırasında Ahmetli Belediye Başkanı Fuat Mintaş, Belediye Başkan Yardımcıları Ali Rıza Kıran ve Evren Erbaş Ser, Fen İşleri Müdürü Cihan Çakto, mahalle muhtarları ve Manisa Büyükşehir Belediyesi yetkilileri eşlik etti. Bu ekip yapısı, saha koordinasyonunun hızlı ve eşgüdümlü yürütülmesini sağlıyor.
Akın, iş birliğine ilişkin olarak "Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Besim Dutlulu ile el ele vererek Turgutlu halkına verdiğimiz bütün sözleri birer birer yerine getiriyoruz" dedi ve Ergenekon’daki sıcak asfalt serimi ile Sinirli, Urganlı ve Akçapınar’daki çalışmaların ilçenin öncelikli yol sorunlarını hedeflediğini belirtti.
Kent merkezinde de çalışmalar sürüyor; Yeni Mahalle ve Subaşı Mahallelerindeki sokaklarda GEDİZ Elektrik’in altyapı çalışmalarının tamamlandığı noktaların tamamlanması için ekipler dört koldan ilerliyor. Belediye yetkilileri, sürdürülen programla hem kırsal hem de kent içi ulaşım kalitesinin eşzamanlı olarak yükseltildiğini ifade etti.
TURGUTLU’DA BELEDİYE VE MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İŞ BİRLİĞİYLE YÜRÜTÜLEN YOL ÇALIŞMALARI HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR. SİNİRLİ MAHALLESİ’NDE 6 KİLOMETRELİK YOL ASFALTLANIRKEN, ERGENEKON MAHALLESİ’NDE 4 BİN TON SICAK ASFALT SERİMİ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR. AKÇAPINAR MAHALLESİ’NDE İSE 7 KİLOMETRELİK SATHİ KAPLAMA ÇALIŞMASI TAMAMLANDI.