Turgutlu’da tutuklanan muhtar görevden uzaklaştırıldı

Manisa Turgutlu Çepnibektaş Mahallesi muhtarı Hamza Turan, aile içi şiddet nedeniyle tutuklandı; İçişleri Bakanlığı görevden uzaklaştırdı, birinci aza vekâleti sürdürüyor.

Yayın Tarihi: 29.06.2026 11:38
Güncelleme Tarihi: 29.06.2026 11:38

Turgutlu’da tutuklanan muhtar görevden uzaklaştırıldı

Turgutlu’da tutuklanan muhtar görevden uzaklaştırıldı

olay ve idari işlem

Manisa’nın Turgutlu ilçesine bağlı Çepnibektaş Mahallesi muhtarı Hamza Turan, hakkında yürütülen adli süreç kapsamında görevinden uzaklaştırıldı.

Edinilen bilgilere göre, hakkında daha önce de uzaklaştırma kararı bulunduğu iddia edilen muhtar Hamza Turan, geçtiğimiz günlerde yaşanan aile içi şiddet olayı nedeniyle jandarma ekiplerince gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen Turan, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Tutuklama kararının ardından idari süreç de tamamlanırken, İçişleri Bakanlığı tarafından muhtarın görevden uzaklaştırılmasına karar verildi. Alınan karar doğrultusunda Çepnibektaş Mahallesi’nde muhtarlık görevini geçici olarak mahalle birinci azası yürütmeye başladı.

Yargılama sürecinin devam ettiği öğrenilirken, mahallede kamu hizmetlerinin herhangi bir aksama yaşanmadan sürdürüldüğü bildirildi.

MANİSA'NIN TURGUTLU İLÇESİNDE AİLE İÇİ ŞİDDET OLAYI NEDENİYLE TUTUKLANAN ÇEPNİBEKTAŞ MAHALLESİ...

MANİSA'NIN TURGUTLU İLÇESİNDE AİLE İÇİ ŞİDDET OLAYI NEDENİYLE TUTUKLANAN ÇEPNİBEKTAŞ MAHALLESİ MUHTARI HAMZA TURAN, İÇİŞLERİ BAKANLIĞI TARAFINDAN GÖREVİNDEN UZAKLAŞTIRILDI.

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.