DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0,01%
BITCOIN
3.854.855,77 -0,02%

Tunus'ta 'Türk Mutfağı Haftası' Kutlamaları Başladı

Tunus'ta düzenlenen 'Türk Mutfağı Haftası', geleneksel Türk yemeklerinin tanıtımına ev sahipliği yapıyor.

Yayın Tarihi: 22.05.2025 16:19
Güncelleme Tarihi: 22.05.2025 16:19

Tunus'ta 'Türk Mutfağı Haftası' Kutlamaları Başladı

Tunus'ta 'Türk Mutfağı Haftası' Etkinlikleri

Her yıl Mayıs ayında düzenlenen Türk Mutfağı Haftası, bu yıl Tunus'ta gerçekleştirilen etkinliklerle kutlandı. Cumhurbaşkanlığı ve Emine Erdoğan'ın himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle hayata geçen organizasyon kapsamında, Tunus'un başkenti Tunus'taki Gourmandise şubesinde önemli bir resepsiyon düzenlendi.

Türkiye’nin Tunus Büyükelçisi Ahmet Misbah Demircan’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinliğe, yerel misyon temsilcileri, gazeteciler ve sosyal medya fenomenleri katıldı. Bu yılki etkinliğin teması, 'Türk mutfağının klasik yemekleri' olarak belirlendi ve misafirlere Türk aşçılar tarafından hazırlanan özel lezzetler sunuldu.

Türk Mutfak Haftası'nın Anlamı

Büyükelçi Demircan, bu organizasyonun Tunus’ta uygulanmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Kültür Bakanlığımızla birlikte koordine ettiğimiz bu faaliyette hazırlanan menüyü, Tunus’ta bilinen bir marka olan Gourmandise ile oluşturduk.” dedi. Ayrıca, Türkiye’den Sütiş marka iş birliğini vurguladı, bu birlikteliğin gelecekte daha fazla ortaklıklar doğurmasını umduğunu belirtti.

Yemekler ve Kültürel Paylaşım

Gourmandise Genel Müdürü Radiye Kemmun ise Türk mutfağının dünya çapında tanınmış bir mutfak olduğunu belirterek, “Bu etkinlikler, markalar olarak farklı ülkelerle açılmamız ve kültürel yakınlaşmamız için önemli bir adım.” ifadelerini kullandı. Kemmun, gelecekte Tunus mutfağını Türkiye’de tanıtmak için de çalışmalar yürütmeyi planladıklarını söyledi.

Gelecek Etkinlikler ve Mutfağı Tanıtma

Türk Mutfağı Haftası boyunca, yemek kitabı yazarı ve şef Şükran Kaymak tarafından çeşitli workshoplar düzenlenecek. Kaymak, “Türk mutfağını burada güzel bir şekilde anlatmaya devam edeceğiz. Lezzetlerimiz Tunus’ta büyük ilgi gördü.” dedi. Ayrıca, etkinliklerde görev alan Türk aşçı Turgay Özdemir, Türk yemeklerini Tunus'ta tanıtmak için büyük bir onur duyduklarını belirtti.

Önümüzdeki dönemlerde >Gourmandise ve Tunus Yunus Emre Enstitüsü’nde (YEE) Türk mutfağına dair atölyeler düzenlenerek Tunuslulara Türk mutfağının zenginlikleri tanıtılacaktır.

Cumhurbaşkanlığının ve Emine Erdoğan’ın himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle her...

Cumhurbaşkanlığının ve Emine Erdoğan’ın himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle her yıl mayıs ayında düzenlenen "Türk Mutfağı Haftası" kapsamında, Tunus’ta “Türk Mutfağı Haftası” etkinliği kapsamında resepsiyon düzenlendi. Türkiye’nin Tunus Büyükelçisi Ahmet Misbah Demircan’ın ev sahipliğinde, Türkiye’den Sütiş ile Tunus’tan Gourmandise markalarının iş birliği ile Gourmandise’in başkent Tunus’taki şubesinde düzenlenen resepsiyona, Tunus’ta yerleşik misyon temsilcileri, Tunuslu gazeteciler, sosyal medya fenomenleri ve Tunus’taki Türk kurum temsilcileri katıldı.

Cumhurbaşkanlığının ve Emine Erdoğan’ın himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle her...

Cumhurbaşkanlığının ve Emine Erdoğan’ın himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle her yıl mayıs ayında düzenlenen "Türk Mutfağı Haftası" kapsamında, Tunus’ta “Türk Mutfağı Haftası” etkinliği kapsamında resepsiyon düzenlendi. Türkiye’nin Tunus Büyükelçisi Ahmet Misbah Demircan’ın ev sahipliğinde, Türkiye’den Sütiş ile Tunus’tan Gourmandise markalarının iş birliği ile Gourmandise’in başkent Tunus’taki şubesinde düzenlenen resepsiyona, Tunus’ta yerleşik misyon temsilcileri, Tunuslu gazeteciler, sosyal medya fenomenleri ve Tunus’taki Türk kurum temsilcileri katıldı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı