Tunus’ta Gazze Şeridi Sağlık Çalışanlarına Dayanışma
Tunus’ta, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki hastanelere yönelik saldırılarına tepki olarak sağlık çalışanlarına destek amacıyla bir gösteri düzenlendi. Başkent Tunus'ta gerçekleştirilen etkinliğe katılanlar, gözaltında bulunan Kemal Advan Hastanesi Müdürü Dr. Husam Ebu Safiyye’nin fotoğraflarını taşıyarak destek mesajları verdiler.
Pankartlar ve Mesajlar
Gösteri sırasında, katılımcılar “Ölümün ve ateşin kalbinden gelen doktor Ebu Safiyye adında bir efsane var”, “Tunus’tan doktor Ebu Safiyye’ye özgürlük” ve “Arap yöneticiler Netanyahu’ya karşı neden sessiz?” yazılı pankartlar açtı. Etkinliğin düzenleyicisi olan Tunus’taki Filistin Ensarı Derneği üyesi Murad Yakubi, “Ebu Safiyye’nin de aralarında bulunduğu sağlık personelinin gözaltına alınmasına tepki göstermek için toplandık” dedi.
İsrail'in Hastaneye Saldırısı
İsrail ordusu, 27 Aralık'ta Kemal Advan Hastanesi'ni kuşatma altına alarak sağlık personelini ve yaralıları zorla dışarı çıkarmış ve hastanenin bazı bölümlerini ateşe vermişti. Gazze'deki Filistin hükümeti, Dr. Ebu Safiyye ve sağlık personelinin İsrail tarafından alıkonulduğunu açıklayarak durumlarının aydınlatılması çağrısında bulunmuştur.