Tunceli Kacarlar'da enerji hattı onarımı: Fırat EDAŞ direkleri sırtlayarak ulaşıyor

Tunceli Kacarlar'da buz yükü nedeniyle yıkılan enerji hattını onarmak için Fırat EDAŞ ekipleri direkleri sırtlayarak çalışıyor; kesinti 18 binden 140 aboneye düştü.

Yayın Tarihi: 17.01.2026 22:38
Güncelleme Tarihi: 17.01.2026 22:38

Tunceli Kacarlar'da enerji hattı onarımı: Fırat EDAŞ direkleri sırtlayarak ulaşıyor

Tunceli Kacarlar'da enerji hattı onarımı: Fırat EDAŞ direkleri sırtlayarak ulaşıyor

Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. (Fırat EDAŞ) ekipleri, Tunceli'nin Kacarlar köyü bölgesinde buz yükü nedeniyle yıkılan enerji hattını yeniden devreye almak için zorlu arazi ve kış koşullarında çalışıyor. Hasarın giderilmesi ve enerji arzının sağlanması amacıyla saha ekipleri aralıksız mesai yürütüyor.

Çalışma detayları ve etkilenen abone sayısı

İş makinelerinin ilerleyemediği alanlarda ekipler, ulaşımı sağlamak için elektrik direklerini sırtlayarak arızalı hatta ulaşmaya çalışıyor. Bu yöntem, saha koşullarının güçlüğüne rağmen onarım çalışmalarının sürdürülmesini sağlıyor.

Yürütülen onarımlar tamamlandığında birden fazla köyün yeniden enerjiye kavuşması hedefleniyor. Edinilen bilgiye göre, kent genelinde ana yollar kapanmazken köy yollarının büyük çoğunluğu da ulaşıma açık durumda.

Yoğun kar yağışı sonucu başlangıçta 18 bin aboneyi etkileyen elektrik kesintileri, sahada yürütülen çalışmalar sayesinde bugün itibarıyla 140 aboneye kadar düşürüldü.

TUNCELİ’NİN KACARLAR KÖYÜ BÖLGESİNDE BUZ YÜKÜ NEDENİYLE YIKILAN ENERJİ HATTININ YENİDEN DEVREYE...

TUNCELİ’NİN KACARLAR KÖYÜ BÖLGESİNDE BUZ YÜKÜ NEDENİYLE YIKILAN ENERJİ HATTININ YENİDEN DEVREYE ALINMASI İÇİN FIRAT EDAŞ EKİPLERİ ZORLU ARAZİ ŞARTLARINDA ÇALIŞMA YÜRÜTÜYOR. İŞ MAKİNELERİNİN İLERLEYEMEDİĞİ NOKTALARDA EKİPLER, ELEKTRİK DİREKLERİNİ SIRTLAYARAK HATTA ULAŞMAYA ÇALIŞIYOR.

TUNCELİ’NİN KACARLAR KÖYÜ BÖLGESİNDE BUZ YÜKÜ NEDENİYLE YIKILAN ENERJİ HATTININ YENİDEN DEVREYE...

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!