Tunceli'de Yangın Güvenliği Eğitimi
Tunceli'de, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri, Pülümür ilçesindeki konteyner kentte yaşayan vatandaşlara yangın güvenliği eğitimi düzenledi. Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremler sonrasında birçok yapının ağır hasar görmesi sonucu, il merkezi ve çevresindeki Ovacık, Pülümür, Nazımiye, Hozat, Çemişgezek, Pertek ve Mazgirt ilçelerinde konteyner kentler kuruldu.
AFAD'ın Eğitim Projesi
Tunceli AFAD Müdürü Veysi Kaya tarafından hayata geçirilen proje kapsamında, konteyner kentlerde yaşayan bireylere yönelik afet ve acil durum eğitimleri başlamıştır. Bu amaçla Pülümür ilçesindeki Meydanlar Mahallesi'nde gerçekleştirilen eğitimde, AFAD ekipleri yangınla ilgili bilgilendirmelerde bulundular.
Pratik Uygulama ve Yiyecek Desteği
Eğitim sonunda, AFAD Yönetim Müdahale Şube Müdürü Özgür Aydoğdu gözetiminde, katılımcılar yangın söndürme cihazlarını kullanarak alevlere müdahale etme tekniklerini uygulamalı olarak öğrendiler. Eğitim tamamlandıktan sonra AFAD gönüllüleri, katılımcılara gıda kolisi dağıttılar.
Vatandaşların Geri Bildirimleri
Meydanlar Mahallesi Muhtarı Ali Hıdır Meşe, yangın güvenliği eğitiminin büyük bir fayda sağladığını belirterek, "Burada yaşayanlar, olası bir yangında nasıl müdahale edeceklerini öğrendi. Yangın tüpüyle alevlere nasıl yaklaşacağımızı ve müdahale edeceğimizi tecrübe ettik." dedi. Meşe, AFAD’a destekleri için teşekkür ederken, eğitimin önemine dikkat çekti.
Tunceli'de, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri, Pülümür ilçesindeki konteyner kentte kalan vatandaşlara yangın güvenliği eğitimi verdi.
Tunceli'de, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri, Pülümür ilçesindeki konteyner kentte kalan vatandaşlara yangın güvenliği eğitimi verdi.