Tuna Tunca Ocean's 7'de bir adım daha: Catalina Kanalı sınavı

İzmir Büyükşehirspor'lu otizmli milli yüzücü Tuna Tunca, Ocean's 7'de dördüncü parkur olan Catalina Kanalı'nı 1-2 Eylül'de yaklaşık 34 kilometrede geçmeyi hedefliyor.

Yayın Tarihi: 29.08.2026 09:47
Güncelleme Tarihi: 29.08.2026 09:47

Tuna Tunca Ocean's 7'de bir adım daha: Catalina Kanalı sınavı

Tuna Tunca catalina kanalı için ABD'ye gidiyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü çatısı altında yarışan otizmli milli ultra maraton yüzücüsü Tuna Tunca, dünya çapında en zorlu açık deniz rotalarından biri olan Catalina Kanalı geçişi için hazırlıklarını sürdürüyor. Sporcu, hava ve deniz şartlarının uygun olması halinde 1-2 Eylül tarihlerinde Santa Catalina Adası ile Los Angeles kıyıları arasında yaklaşık 34 kilometrelik parkuru yüzerek geçmeyi planlıyor.

Ocean's 7 serisinde dördüncü parkur:

Tunca, Ocean's 7 kapsamında serinin dördüncü parkuruna çıkacak. Daha önce seride yer alan diğer geçişlerde başarı gösteren sporcu; Haziran 2025'te Manş Denizi'ni 13 saat 26 dakika'de, Eylül 2025'te Cebelitarık Boğazı'nı 5 saat 32 dakika'de geçti. Temmuz 2026'da ise Kuzey Kanalı'nı yaklaşık 16 saatlik bir mücadelenin ardından tamamladı.

Hazırlık programı ve sonraki hedefler:

Geçiş öncesinde Tunca, ABD'de yapılacak gece yüzüşü kampına katılarak kanalın değişken akıntı ve görüş koşullarına hazırlanacak. Catalina Kanalı'nı da başarıyla geçmesi durumunda, Ocean's 7 hedefi doğrultusunda bir dönüm noktasını geride bırakmış olacak. Sporcu, serinin kalan parkurları olan Molokai Kanalı, Cook Boğazı ve Tsugaru Kanalı geçişlerini de hedefleri arasında tutuyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü altyapısından çıkan Tunca'nın adımları, hem sporculuk kariyerinde hem de otizmli sporcuların uluslararası arenadaki temsilinde dikkat çekiyor. Catalina geçişinin, Tunca'nın Ocean's 7 yolculuğunda kritik bir sınav olması bekleniyor.

TUNA TUNCA, ABD’DEKİ CATALİNA KANALI’NI YÜZEREK GEÇMEYİ HEDEFLİYOR (ARŞİV)

TUNA TUNCA, ABD’DEKİ CATALİNA KANALI’NI YÜZEREK GEÇMEYİ HEDEFLİYOR (ARŞİV)

Yazar
EDİTÖR

Emine Koç

Ben Emine Koç, 23 yaşındayım, Ankara. aksiyon.com.tr Spor kategorisinde yazıyorum. Ben sporun magazininden çok tekniğiyle ilgiliyim. Olimpiyat sporları, voleybol ve basketbol üzerine yazarım. Benim yazılarımda hisler değil, istatistikler ve rakamlar konuşur.