Bist 100
10.707,85 0%
DOLAR
32,21 0%
EURO
35,04 0,08%
ALTIN
2.516,64 1,14%

Tüm emeklilere zincir market indirimi: İşte beklenen destek müjdesi geldi

Geçtiğimiz gün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından milyonlarca emekliye müjdeli haber verildi. Hayat koşulları karşısında ezilen emeklinin cebini ferahlatacak birçok destek ödemesini kısa süre içerisinde sunulacağı belirtilmiş bulunuyor.

Yayın Tarihi: 26.03.2024 17:45
Güncelleme Tarihi: 26.03.2024 17:45

Tüm emeklilere zincir market indirimi: İşte beklenen destek müjdesi geldi

2024 yılı emekli ler yılı açıklaması akabinde emekliye zam konusunun söz konusu olmadığı açıklaması yapılırken, zammın yerine geçerli olacağı belirtilen bir çok desteğin sağlanacağı belirtilmiş bulunuyor. Ocak ayında emekliye yapılan zammın enflasyon karşısından erimesinden mütevellit hükümetin bir güzellik yapacağı iddiaları konuşulurken, özellikle de zam konusunda adımların atılacağı tahmin edilmekteydi. Ancak bu konu yavaş yavaş kapanırken, seçimler sonrasında sağlanacak olan çok fazla kalemdeki destek ile alakalı gün gün bakanlıkların çalışmalarının devam ettiği bilgisi sunuluyor.

Geçtiğimiz gün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından milyonlarca emekliye müjdeli haber verildi. Hayat koşulları karşısında ezilen emeklinin cebini ferahlatacak birçok destek ödemesini kısa süre içerisinde sunulacağı belirtilmiş bulunuyor. Öte yandan emekliye özel olarak birçok indirim ve kampanyanın da yapılacağı belirtilirken, zincir market indirimleri, GSM operatör tarife indirimleri, bazı giyim mağazaları ve demir yolları indirimleri ile birlikte birçok özel indirim ve kampanyalar sunulacak. Emeklerin sosyalleşmesi adına tiyatro ve sinemaları kapsayacak olan indirimlerden de faydalanılacağı bir uygulama devreye girecek

tll

Bakan Işıkhan geçtiğimiz gün AK parti Kırşehir ziyaretinde emekliye dair açıklamalarda bulundu. Ülke ekonomisinin 2023 senesinde %4,5 büyüme sergilediğini ve AB ülkeleri arasında en çok büyüyen ülkeler arasında yer aldığını belirten Işıkhan, dolar bazında da ilk kez milli gelirin artış gösterdiğini sözlerine ekledi. Yaşanan krize rağmen ekonominin gitgide büyüdüğünü belirten Işıkhan, 2024 yılı itibariyle enflasyonun düşüşe geçeceğini belirtti.

tll

Öte yandan çalışmaların sürekli olarak devam ettiğini belirten bakan, AK Parti'nin adımları sayesinde sürdürülebilir güvenlik sistemi inşa ettikleri konusuna değindi.

tll

''Banka promosyonu biz başlattık''

Emekliye zulüm olan bütün uygulamalara son verdiklerini belirten Bakan Işıkhan gerek seyyanen gerekse de oransal zamlarla birlikte maaşlarda yüzde 636'ya varan zam artışı sağladıklarını ifade etti. Emekliye olan minnetlerini ifade etmek amacıyla emeklinin hayatını kolaylaştıracak birçok desteğin devreye gireceğini belirten Işıkhan, emekliye özel indirim ile birlikte kampanyalarında sunulacağını sözlerine ekledi. Emekliye, Tarım Kredi kooperatif marketleri, PTT AVM, Türk hava Yolları, PTT kargo, TCDD ve GSM operatörlerinde özel olarak kampanyaların başlatılacağını belirten isim, birçok zincir market ve giyim konusunda da özellikle indirim sağlayacaklarını sözlerine ekledi