Tüm Bel‑Sen, Konyaaltı Belediyesi'ne alacakların ödenmesi çağrısı yaptı
227 işçi belediye önünde haklarını talep etti
Tüm Bel‑Sen Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt ve Konyaaltı Belediyesi bünyesinde çalışan 227 işçi, belediye önünde düzenledikleri buluşmada, 2,5 yıldır ödenmeyen alacakların bir an önce karşılanmasını istedi.
Sendika temsilcileri, ödemelerin 2024 yılında imzalanan sözleşmeden kaynaklandığını ve her bir memurun alacağının 200 bin TL'nin üzerinde olduğunu belirtti. Karakurt, belediye yönetimiyle yaptıkları görüşmelerde sürekli bir ödeme planı talep etmelerine rağmen, iki yılı aşkın süredir kendilerine somut bir takvim sunulmadığını kaydetti.
Karakurt, yaşanan belirsizliğin çalışanların ekonomik sıkıntılarını derinleştirdiğini ve alacakların zamanla değer kaybetmesine yol açtığını vurguladı. Belediye yönetiminden beklentilerini, açık bir ödeme planı ve uygulanabilir takvim olarak özetledi.
Sendika yetkilileri ayrıca, 2024–2026 dönemini kapsayan sözleşmenin korunması gerektiğini vurguladı. Karakurt, sözleşme süresi dolmadan ve içerideki alacaklar ödenmeden ikramiye ve sosyal hakların iptal edilmesinin çalışanlarla yönetim arasında bir güven bunalımı yarattığını belirtti.
Tüm Bel‑Sen Antalya Şubesi, çalışma barışının ve huzurun yeniden sağlanabilmesi için belediye yönetiminin öncelikle çalışanların alacaklarını ödemesi gerektiğini söyledi. Sendika açıklamasında, hak, hukuk, adalet ve demokrasi vurgusu yapılarak çalışanların haklarının korunmaya devam edileceği duyuruldu.
Toplantı esnasında sendika temsilcileri, taleplerinin takipçisi olacaklarını ve belediye ile yapılacak yeni görüşmelerde somut adımlar atılmaması halinde konunun takip edileceğini ifade etti.
Özetle, Tüm Bel‑Sen, Konyaaltı Belediyesi yönetimine; 227 çalışanın 2,5 yıldır ödenmeyen ve 2024 sözleşmesinden kaynaklanan alacaklarının derhal ödenmesi ve buna ilişkin net bir ödeme planı açıklaması çağrısında bulundu.
KONYAALTI BELEDİYESİNE BAĞLI TÜM BEL-SEN BÜNYESİNDE ÇALIŞAN 227 İŞÇİ, 2,5 YILDIR ÖDENMEYEN VE KONYAALTI BELEDİYESİ İLE SENDİKA ARASINDA 2024 YILINDA İMZALANAN SÖZLEŞMEDEN KAYNAKLANAN MEMUR ALACAKLARININ HALEN ÖDENMEDİĞİNİ BELİRTEREK, BELEDİYE YÖNETİMİNE ÇAĞRIDA BULUNDU.