Maçın özeti
UEFA Avrupa Ligi 2. eleme turu ilk maçında Midtjylland, deplasmanda Beşiktaş'a 1-0 mağlup oldu. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında takımının performansını değerlendiren teknik direktör Mike Tullberg, müsabakanın başlangıcında istedikleri tempoyu tutturamadıklarını belirtti.
Tullberg, "Maça iyi başlamadık. Maçın başında bir şans yakaladık ama bunu değerlendiremedik. Sonra da kırmızı kartı gördük" diyerek hakemin saha içindeki kararına saygı duyduğunu aktardı. Maçın gidişinde sistemsel olarak bazı değişiklikler yapmak zorunda kaldıklarını ifade etti.
Taktik değişiklik ve oyuncu yönetimi:
Maç içinde taktiksel olarak 4-4-1 düzenden 5-3-1'e geçiş yaptıklarını söyleyen Tullberg, bu değişikliğin takımın kontrolünü sağlamada etkili olduğunu vurguladı. Ayrıca Dünya Kupası'ndan yeni dönen oyuncular nedeniyle bazı isimleri riske edemediklerini; örnek olarak Martin'i söyledi.
Teknik direktör, "Takımın oynadığı oyundan memnunum, gururluyum" ifadesini kullanarak performans açısından olumlu noktaları öne çıkardı ve Beşiktaş'ın ilk yarıda önemli pozisyonları değerlendiremediğini ekledi.
Tullberg'in tribün övgüsü:
Tüpraş Stadyumu'ndaki taraftar atmosferi hakkında konuşan Tullberg, tribünlerin yarattığı enerjiyi özel bulduğunu belirtti. "Burada her çalışan, oynayan, Beşiktaş'taki herkes gurur duymalı. Taraftarlar da aynı şekilde. Çünkü Beşiktaş atmosfer olarak çok özel bir atmosfer oluşturuyor statta" dedi.
Tullberg sözlerine geçmiş deneyiminden de örnek vererek devam etti: "6 yıl Borussia Dortmund'da çalıştım. Dortmund'un da taraftarları çok iyi. Ama burada kesinlikle taraftarın oyunculara verdiği güç çok özel." Avrupa deneyimine de değinen teknik adam, "Ben 41 maçta görev aldım. Bir golden fazla bir skorla yenilmedim" sözleriyle saha dışındaki güvenini dile getirdi.
Sonuç olarak Tullberg, sayısal dezavantaja rağmen takımın sergilediği oyundan memnun olduğunu, 11'e 11 oynansaydı işlerinin daha farklı olabileceğini ancak mevcut şartlarda takımının gösterdiği performansla gurur duyduğunu belirtti.
Midtjylland Teknik Direktörü Mike Tullberg, siyah-beyazlı taraftarların oluşturduğu atmosferden övgüyle bahsederek, "Beşiktaş atmosfer olarak çok özel bir atmosfer oluşturuyor statta. 6 yıl Borussia Dortmund’da çalıştım. Ama burada kesinlikle taraftarın oyunculara verdiği güç çok özel" dedi.