TÜHİS ve İşçi Sendikaları Arasındaki Zam Görüşmeleri Devam Ediyor
TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar, Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikasının (TÜHİS) kendilerine sunduğu ikinci zam teklifini açıkladı. Ağar, TÜHİS'in birinci 6 ay için yüzde 17, ikinci 6 ay için yüzde 10, ikinci yılın ilk 6 ayı için yüzde 7 ve ikinci 6 ay için yüzde 5 zam teklifi ile geri döndüğünü bildirdi.
Görüşmeler ve Sendika Temsilcilerinin Açıklamaları
Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü kapsamındaki görüşmeler, TÜHİS Genel Merkezi'nde gerçekleşen yaklaşık bir saatlik toplantının ardından yapıldı. Ağar, alınan teklifin yetersiz olduğunu belirterek, "Bu teklifin bir anlamı yok. İlk teklifte ifade ettiğimiz gibi, hayal kırıklığı yaşıyoruz," ifadelerini kullandı.
Ağar, sunulan tekliflerin çalışma şartlarını iyileştirmediğini vurguladı ve işçilere katılım çağrısı yaparak, eylemlere devam edeceklerini duyurdu. "Buradan 600 bin kamu işçisine sesleniyorum; eylemlerimize destek verin, güçlerinizi sonuna kadar kullanın," şeklinde konuştu.
Bakan Işıkhan'ın Açıklamaları ve Sendikaların Beklentileri
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından yapılan anlaşma sürecinin pozitif olacağı yönündeki değerlendirmelere de değinen Ağar, mevcut durumun bu yönde ilerlemediğini belirtti.
HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Halil Çukutli ise toplantıların 7. kez yapıldığını ifade ederek, kendilerine sunulan 21 talep arasından yalnızca ücret ile ilgili teklif geldiğine dikkat çekti. Çukutli, sürecin uzamasının kendileri için sıkıntı yarattığını belirtti.
Gelecek Beklentileri ve Çözüm Süreci
Toplantıların sürmesini eleştiren Çukutli, "Bu sürecin en kısa zamanda çözülmesi ve sözleşmenin olumlu bir şekilde tamamlanması için mutlaka bir yol haritası belirlememiz gerekiyor," açıklamasında bulundu.
Sonuç olarak, işçi temsilcileri, hükümetten daha iyi bir teklif ve çözüm beklentisini sürdürüyor. Bu süreçte işçi eylemleri ve mücadelelerinin devam edeceği vurgusu ön plana çıkıyor.
Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmeleri kapsamında TÜHİS ile TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ heyetleri, TÜHİS Genel Merkezi'nde bir araya geldi. Görüşmeler sonrasında HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Halil Çukutli, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmeleri kapsamında TÜHİS ile TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ heyetleri, TÜHİS Genel Merkezi'nde bir araya geldi. Görüşmeler sonrasında HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Halil Çukutli, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.